Speltips GIF Sundsvall – Örgryte 6/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2021

Ett GIF Sundsvall med siktet mot toppen av Superettan tar emot Örgryte på måndagskvällen. Matchen spelas den 6 september med avspark kl 19.00.

GIF Sundsvall – Örgryte

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Topptippade GIF Sundsvall har blandat och gett en hel del under säsongen, men tycks vara på rätt väg efter två raka segrar i Superettan.

Senast var det dock Svenska Cupen det gällde där man besegrade Umeå med 1-0 på bortaplan. Därmed tog man sin tredje raka seger och känslan bör vara god inför det här mötet mot ett Örgryte som slagits i bottenskiktet av tabellen hela säsongen.

Efter att ha kryssat mot Brage och Falkenberg har Sundsvall fått bättre ordning på sitt spel i de senaste matcherna. Man besegrade därefter Värnamo med 2-0, följt av en 3-1-seger mot AFC Eskilstuna i den senaste seriematchen.

Man har emellertid haft fördelen av att ha spelat på hemmaplan i båda de matcherna och nu stundar alltså en tredje raka hemmamatch.

Örgryte är med sina 20 poäng, åtta poäng efter GIF Sundsvall och med endast två poängs marginal ner till nedflyttningsplats. Nu kommer man från en tung avslutning på matchen hemma mot Norrby senast. Man tog ledningen 2-0 med kvarten kvar att spela men Norrby lyckades kämpa sig tillbaka till 2-2 efter en kvittering i den 90:e minuten.

Därmed har ÖIS kryssat i sina tre senaste seriematcher och läget är alltjämt pressat i den yttersta jämna bottenstriden. Åtta lag, det vill säga hälften av alla är för tillfället indragna i den kampen.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hallenius är het

Det är jämnt i botten av Superettan och det är det även i toppen. GIF Sundsvall har inga andra ambitioner än att vara ett av lagen som strider om en allsvensk plats, men för att lyckas med det behöver de hitta en högre lägstanivå.

Med två raka segrar bakom sig är man på rätt väg. Man har dock fortfarande fem lag ovanför sig i tabellen och en seger här behövs om man ska haka på i racet.

Senast de här lagen möttes var i den sjunde omgången, då vann Sundsvall med 2-0 på Gamla Ullevi. Sundsvall är också ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.82.

Den här serien är, som sagt, väldigt jämn och det är små marginaler som avgör de flesta matcher. Örgryte har definitivt möjlighet att ta poäng i den här matchen. Totalt sett har man nog fått med sig färre poäng än vad man förtjänar, vilket senaste matchen mot Norrby var ett typexempel på. Dane Ivarsson har satt en tydligare och mer utvecklande spelidé och jag tror att man är på rätt väg, trots allt.

Ett hemmastarkt Sundsvall bör emellertid ha goda chanser att vinna den här matchen. Framförallt har man en offensiv som är svårstoppad och Linus Hallenius som är het. Med sina 26 mål är näst bäst i Superettan och Hallenius har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

Defensivt har Giffarna varit något svajiga den här säsongen och jag litar mig mer mot att de kommer att göra mål i den här matchen än att de kommer att vinna. Mitt spel blir GIF Sundsvall över 1.5 mål till 1.68 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall över 1.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 6 september 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: