Speltips Halmstad – AFC Eskilstuna 14/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2022

Det vankas toppmöte i Superettan då förhandsfavoriterna Halmstads BK tar emot serieledarna AFC Eskilstuna i den sjunde omgången. Matchen spelas lördagen den 14 maj 2022 med avspark kl 15:00.

Halmstad – AFC Eskilstuna

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. CASINO-TIPS

Halmstad gjorde, på många sätt, en bra säsong i Allsvenskan förra säsongen, men det räckte ändå inte för att hänga kvar. Inför den här säsongen i Superettan gäller man som förhandsfavoriter att vinna serien och på sistone har man levt upp till förväntningarna.

HBK inledde något trevande då man bara tog en poäng på de två första omgångarna. Därefter har maskineriet tuggat igång och man kommer nu till det här toppmötet med fyra raka segrar bakom sig. Tre av de matcherna har man dessutom spelat på bortaplan.

I måndags ställdes man mot uppstickaren Skövde på bortaplan och kunde där ta ner Tobias Linderoths manskap på jorden för en stund. Halmstad gjorde två hörnmål ock kunde till slut vinna med 3-1. Dessförinnan besegrade man Östersund hemma med 2-0.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

AFC sticker ut

AFC Eskilstuna nämndes definitivt inte som något blivande topplag inför säsongen, snarare tvärtom. Men de har överraskat och varit svårspelade med sin markeringsinriktade och offensivt balanserade fotboll.

Efter sex omgångar toppar AFC Superettan med sina 15 poäng. De har tagit fem segrar och en förlust och totalt gjort hela 18 mål. Samtidigt har de släppt in 11 mål och flertalet av deras matcher har varit väldigt underhållande och öppna i båda riktningar.

Så blev det även senast då man lyckades slå Västerås hemma med hela 5-2 efter en helt otrolig avslutning. Med dryga kvarten kvar att spela ledde VSK matchen med 2-0, men därefter exploderade AFC och tryckte dit fem mål innan slutsignalen ljöd.

Att det blir den typen av resultat när detta AFC lirar boll är ingen slump. Jawad El-Jebouri har implementerat ett spelsätt som påminner en del om det Atalanta gjorde eller det som Rikard Norling försökte sätta i AIK. Uppenbart är att många lag har haft väldigt svårt att hantera deras deras spelmodell och det ska nu bli väldigt intressant att se hur väl Halmstad klarar av det.

Halmstads defensiv är deras adelsmärke och de har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste matcher. De gäller också som klara favoriter inför den här matchen då ett spel på hemmalaget endast ger omkring 1.55 gånger insatsen.

Jag tar dock inte alls för givet att Halmstad kommer att vinna den här matchen. AFC Eskilstuna är trots allt serieledare och de kan mycket väl komma att ställa till det även för HBK.

Rent taktiskt kan man säga att det är två motpoler som möts här. Halmstad vill ha kontroll medan AFC nästan söker det motsatta. AFC har fått nästan alla matcher dit de vill och jag tror att de kan öppna upp matchbilden även här. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: bet365
Spelstopp: 15:00, lördag 14 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: