Speltips Halmstad – BP 23/5: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2022

Det är två formstarka lag som möts när Halmstads BK tar emot Brommapojkarna i den nionde omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 23 maj 2022 med avspark kl 19:00.

Halmstad – BP

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstads BK var stora favoriter inför den här säsongen av Superettan och man har levt upp till de förväntningarna så här långt. Efter en trevande start har man vunnit de sex senaste matcherna och står därmed på 19 poäng efter åtta spelade matcher.

HBK har verkligen tagit tag i taktpinnen i Superettan och frågan är om det finns något lag som kan utmana dem om seriesegern. Det är förstås många matcher kvar att spela men man har redan besegrat de flesta av topplagen. I de tre senaste matcherna har man slagit Skövde, AFC och Öster som samtliga också inlett säsongen starkt.

I torsdags tog man övertygande 4-1-seger borta mot Öster. Man var genomgående det bättre laget och i andra halvleken kom utdelningen efter att halvtidsresultatet varit 1-1.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Halmstad

Nykomlingen BP har också de fart på maskineriet i de senaste matcherna. Precis som HBK kommer de från en 4-1-seger då man gästades av Östersund i torsdags. Den segern innebär att man har tagit tio poäng på de fyra senaste matcher och står därmed på 14 poäng totalt.

Framförallt är det det offensiva spelet som har lossnat för Christer Mattiassons manskap. Man gjorde alltså fyra mål senast och dessförinnan spelade man 3-3 borta mot Landskrona. På de fyra senaste matcherna har man totalt gjort hela 13 mål.

Halmstad och BP har redan mötts en gång den här säsongen. De var nämligen i samma grupp i Svenska Cupen och möttes då på Grimsta IP i en match som slutade 1-1.

BP:s form är god, men de fyra segrar man har tagit den här säsongen har kommit på hemmaplan. På bortaplan har man bara tagit en poäng på tre matcher och Örjans Valls naturgräs är en faktor som inte talar till konstgräslaget BP:s fördel.

Halmstad har sett väldigt starka ut på sistone då även anfallsspelet har imponerat. Defensivt vet vi vad HBK går för och på den här nivån håller även offensiv hög klass.

Jag finner god anledning att tro att Halmstad kommer att vinna den här matchen. Hemmaplansfaktorn väger tungt med tanke på underlaget och mitt spel blir en rak etta, att Halmstad vinner till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner
Odds: 1.78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 23 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: