Speltips Helsingborg – AFC Eskilstuna 22/9: Ödesmatch

Axel Sjödin Publicerat: 22 september 2023

Helsingborg går ännu en viktig match till mötes i bottenstriden, och den här gången är det AFC Eskilstuna som står för motståndet.

Helsingborg - AFC Eskilstuna

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Helsingborg är återigen nere på de direkta nedflyttningsplatserna efter en högst förväntad förlust mot GAIS på Gamla Ullevi i den förra omgången. Örgryte överraskade och tog tre poäng, vilket gjorde att de passerade Helsingborg och att AFC Eskilstuna nu också är indragna i bottenstriden på riktigt. Även AFC ligger på negativ kvalplats och inför mötet är det bara fyra poäng som skiljer dessa båda lagen åt.

Det är en riktig sexpoängare som väntar på Olympia med andra ord, men där har det varit högst begränsad framgång för HIF på senare tid. De tog en tung seger mot Sundsvall där William Loeper avgjorde i den 89:e minuten i den förrförra omgången, men det är också den enda matchen de har vunnit på de senaste åtta omgångarna.

Offensivt har det sett helt okej ut för Helsingborgs del, men deras defensiv håller verkligen tillbaka dem. De sätter sig ofta i ledning, men kan i stort sett aldrig hålla undan för att lyckas ta tre poäng, och mycket beror på deras oförmåga att försvara på fasta situationer.

Thomas Rognes skada, som han drog på sig mot ÖIS, var ett rejält bakslag för Helsingborg, som har sett ännu skakigare ut defensivt sedan han försvann.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Smekmånaden är över för AFC

AFC var länge inblandade i bottenstriden, men lyckades efter en väldigt fin period i somras lämna bottenstriden bakom sig. Nolberto Solano fick en riktig smekmånad med sin nya klubb, men sedan de tre raka segrarna i juli så har det bara blivit två till på deras sex senaste matcher i ligan, och dessutom föll de mot IFK Luleå i svenska cupen nyligen.

Formen är med andra ord inte bra, och i första halvlek mot Örgryte senast blev de direkt överkörda med 0-3 i halvlek. De spelade upp sig bra i andra halvlek och fick in ett reduceringsmål, och hade det inte varit för en storspelande Mathias Nilsson i Örgryte-målet så hade det kanske kunnat bli match av det.

Detta är en otroligt viktig match även för AFC, för ifall de förlorar så riskerar de att fastna i bottenträsket. Även de har dock haft defensiva bekymmer, och fredagens ödesmatch har därmed alla förutsättningar för att bli dramatisk. HIF lär gå framåt, då de verkligen behöver tre poäng och därmed är det fina förutsättningar för över 2,5 mål, vilket vi kan hitta för 1.85 gånger pengarna hos Bet365, vilket får ses som fina odds i vad som kan bli en målrik match.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, fredag 22 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+