Speltips Helsingborg – Landskrona 10/8: Skånederby!

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2021

Tisdagskvällen bjuder på ett hett Skånederby mellan Helsingborg och Landskrona i Superettan. Matchen spelas den 10 augusti med avspark kl 19.00.

Helsingborg – Landskrona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Landskrona BoIS är fyra poäng före Helsingborgs IF inför den 15:e omgången av Superettan. Nu ställs de båda Skånerivalerna mot varandra i ett derby där mycket står på spel.

Helsingborg var topptippade inför säsongen men det har inte gått som på räls för Jörgen Lennartssons manskap. Trots ganska många plumpar i protokollet har man emellertid fortsatt goda möjligheter att slå sig in bland de tre topplagen.

I den näst senaste omgången föll man tungt i ett annat Skånederby – mot Trelleborg. Därefter åkte man upp och krigade sig till tre poäng mot bottenlaget Vasalund där man vann med 1-0. Ska man inte halka alltför långt efter Landskrona och Värnamo i toppen får man framförallt inte förlora den här matchen.

Men Landskrona lär bjuda på tufft motstånd. De har överträffat alla förväntningar den här säsongen och Billy Magnussons lagbygge har egentligen inte vacklat en enda gång.

Åtminstone inte fram till senaste matchen mot Västerås. Där kom man inte alls upp i samma nivå som tidigare. Inför den matchen stod man på fem raka segrar men här föll man med siffrorna 3-1.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Riskminimering

Trots att Landskrona, mot alla odds, har varit det bättre laget av dessa två den här säsongen är det Helsingborg som är favoriter i den här matchen. Ett spel på hemmalaget står i dryga 2.00 gånger pengarna.

Ser vi till lagen på pappret och det faktum att Helsingborg har hemmaplan är det inga konstigheter att de är favoriter. Samtidigt har man blandat och gett en hel del och har nyligen gått förlorande ur viktiga möten mot topplagen Värnamo (på hemmaplan) och Trelleborg (på bortaplan).

Om Helsingborg har varit ojämna i sina prestationer så kan motsatsen sägas om Landskrona BoIS. De har hållit en väldigt hög lägstanivå över hela säsongen och en av anledningarna till det torde vara lagets kontinuitet.

Billy Magnusson har lett laget sedan hösten 2018 och med ungefär samma spelare som tog upp laget till Superettan har man byggt vidare. Därtill består truppen nästan helt av spelare från närområdet.

Nu ska det bli intressant att hur man tar sig an den här matchen. Senaste insatsen var lagets, kanske, sämsta på hela säsongen och nu behöver man direkt hitta tillbaka till sin nivå.

Jag tror på en jämn och tät match där det framförallt är Helsingborg som är pressade att vinna och lär ta initiativet på hemmaplan.

Helsingborgs offensiv såg riktigt vass ut efter uppehållet men har mattats betänkligt i de två senaste matcherna.

Efter bakslagen mot Trelleborg och Värnamo tror jag att man kommer vara mer på sin vakt här, mer noggranna i fråga om att inte underskatta eller bjuda sin motståndare på möjligheter. Det gör att jag tror på ett relativt stort fokus på riskminimering från båda lagens håll.

Dessa faktorer tror jag borgar för en mer målsnål tillställning. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matcher till 1.85 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.85
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 10 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: