Speltips Helsingborg – Skövde 1/6: Ångestladdat bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 1 juni 2023

De två avsågade lagen längst ned i tabellen ställs mot varandra i ett oerhört viktigt bottenmöte på Olympia.

Helsingborg - Skövde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att Helsingborg skulle vara nästjumbo med knappa tredjedelen av säsongen spelad var det nog inte många som hade räknat med. Skövde var knappast topptippade, men har fallit av rejält sedan fjolårets starka säsong som nykomlingar, och båda behöver verkligen ta tre poäng för att få kontakt med lagen ovanför dem i tabellen.

Helsingborg står på fem poäng inför omgången, med fem poäng upp till de negativa kvalplatserna – ett starkt underbetyg med tanke på de resurser och det stöd som klubben har. Tränare och sportchef har redan fått gå, men det har inte blivit någon märkbar effekt av att Stuart Baxter har tagit över tränaransvaret. Det kom en överraskande och tung seger mot starka GAIS i hans första match, men det är också deras enda seger på nio omgångar hittills.

Sedan dess har det blivit två förluster och två kryss och de har inte direkt visat några tendenser på att de är nära någon vändning. Spelet har inte sett bra ut och de har svårt att skapa vassa chanser. De ser uddlösa och håglösa ut och frågan är när tålamodet brister.

Hemmamatchen mot Skövde är verkligen en måstematch. tre poäng måste bärgas mot laget som bara har skrapat ihop två poäng hittills. Krisen kan verkligen förvärras ifall de skulle tappa poäng mot tabelljumbon.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skövde har blivit lästa

Tobias Linderoth lyckades uträtta väldigt mycket med en begränsad spelartrupp under fjolårets säsong, men har inte alls haft samma framgångar hittills i år. Det ser nattsvart ut för Skövdes del, som redan har åtta poäng upp till kvalplatserna och som nu har fyra raka förluster inför torsdagens viktiga bottenmöte.

Skövde lyckades ta många lag på säsongen under förra året, och började dala redan framåt slutet av säsongen, men inför i år har motståndarna verkligen lyckats läsa dem och hittat hur man stoppar deras långbollar och långa inkast i boxen.

När de nu möter nästjumbon Helsingborg är det verkligen upp till bevis, men sett till kvaliteten i truppen kommer de förmodligen att få det svårt att hävda sig på Olympia ändå. Hur dålig form HIF än är i så ska de vara klara favoriter hemma mot detta Skövde. Allt annat än en vinst för hemmalaget hade varit katastrof, men känslan är att de nog ska lyckas lösa detta trots allt. För 1.78 gånger pengarna hos Coolbet tycker jag att det finns ett spelvärde i den raka ettan.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 1 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+