Speltips Helsingborg – Trelleborg 24/7: Skånederby

Axel Sjödin Publicerat: 24 juli 2023

På måndag väntar ett litet Skånederby från superettans nedre tabellhalva mellan Helsingborg och Trelleborg.

Helsingborg - Trelleborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Uppehållet verkar ha gjort underverk för Helsingborg som nu har börjat klättra i tabellen med tre raka vinster. De var på gång även i slutet av våren, och även om de verkligen inte har nått upp till den nivå många hade väntat sig inför säsongen så måste det vara en oerhörd lättnad att ha lyckats lägga nedflyttningsplatserna bakom sig.

Trelleborg har däremot inte varit lika lyckosamma sedan återstarten då de bara har lyckats ta en poäng på de två matcher som spelats under juli. Det är nu bara en poäng som skiljer Trelleborg och Helsingborg åt, och de sistnämnda har alltid chansen att gå förbi i tabellen vid vinst på Olympia under måndagen.

TFF kommer senast från ett kryss borta mot Örebro, där det var hemmalaget som styrde mycket av spelet och där Trelleborg förmodligen lär vara ganska nöjda med en poäng sett till insatsen. Även TFF hade ganska högt ställda förväntningar på sig inför säsongen som de inte har levt upp till, men många andra floppande lag har stått i skuggan av Helsingborgs horribla vår.

Senast hade de ett par spelare avstängda mot Örebro, som kommer vara tillbaka i spel inför måndagens möte, men frågan är om det räcker för att få resultatet dit man vill mot ett HIF med momentum.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det börjar lossna för HIF

Helsingborg tog sin tredje raka seger på Gamla Ullevi i förra omgången då de mötte ett formsvagt Örgryte. Hemmalaget tog ledningen i första halvlek, men HIF kunde komma tillbaka i andra genom två snabba mål från Amar Muhsin och därefter var ÖIS:arna aldrig riktigt nära att få med sig något från matchen.

Spelet är som sagt inte på något sätt fantastiskt för Helsingborg, men de känns nu tryggare i sitt grundspel och har börjat få lite medvind. Det är stolpe in nu snarare än tvärtom. Som obesegrade i sex raka matcher har de nu lyckats klättra upp på trettonde plats, och håller de i detta ett tag till lär de kunna klättra upp på den övre halvan snabbt i den väldigt jämna tabellen.

Att Wilhelm Loeper är tillbaka är viktigt för HIF, då han var en oerhört viktig kugge i offensiven när de lyckades ta sig upp i allsvenskan för två säsonger sedan. Han har länge dragits med skadebekymmer, men med honom tillbaka känns offensiven betydligt farligare och mer resolut. För 2.05 gånger pengarna hos Coolbet känns det därmed fullt rimligt att spela på den raka ettan här mot ett Trelleborg som inte har imponerat under senare tid.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 24 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+