Speltips inför Brage – Brommapojkarna 13/7: Tight tillställning väntas

Martin Efvergren Publicerat: 13 juli 2019

Serietrean Brage tar emot jumbon Brommapojkarna och är således favoriter. Framförallt tror vi dock på en tight match där inget av lagen kommer bjuda på alltför mycket.

Annons:

Brage avslutade med två raka vinster innan det kortare uppehåll som vi nu har lämnat bakom oss. Därmed har man greppet om tredjeplatsen efter 14 spelade omgångar.

Senast bortabesegrade man serietvåan Mjällby med 2-1 och dessförinnan slog man Trelleborg med 2-0 hemma.

Nu väntar så jumbon BP hemma på Domnarsvallen där Brage normalt är väldigt starka. En tuff uppgift således för ett BP som, på förhand, förväntades tillhöra toppen av tabellen.

Man har endast vunnit två av sina 14 spelade matcher och totalt poängskörden blott tio poäng. Men de tre senaste matcherna har man, trots allt, inte förlorat och man bör ha kapacitet för en bättre höstsäsong.

De senaste tre matcherna har man kryssat mot Mjällby, Öster och senast blev det 0-0 hemma mot Örgryte.

BP:s defensiv ser allt stabilare ut

Brage har, tillsammans med J-Södra, släppt in minst antal mål i Superettan och det är framförallt den defensiva organisationen som är Borlänge-lagets styrka.

Kleber Saarenpää har lyckats sätta en stabil grund som givit en jämnhög nivå över lång tid. De lär vara i toppen av tabellen för att stanna och detta möte mot BP är en match som man bör vinna.

BP har dock insett sitt prekära läge och ser ut att ha tightat till sin defensiv på sistone. De minimerar riskerna i större utsträckning än i början av säsongen och är numera mer svårslagna.

Brage är seriens näst-målsnålaste lag med snitt på 2,14 mål per match som de varit inblandande i. På hemmaplan har man hållit nollan i fem av sina sju matcher och totalt hemma/borta har man endast släppt in elva mål.

Således finns det en hel del som pekar mot att även den här matchen kommer att bli målsnål. Det mest sannolika resultatet är att Brage vinner med 1-0 eller 2-0, men det är heller inte otänkbart att BP förlänger sin kryss-svit.

Därför blir spelet att det kommer bli under 2,5 mål totalt i den här matchen till fina 2.00 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18.00, lördag 13/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.