Speltips inför Brage – Örgryte IS 11/6: Med olika styrkor

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2019

Tabellfyran Brage tar emot femman Örgryte i en match mellan två lag med sina styrkor i olika ändar. ÖIS har framförallt sina styrkor i offensiven medan Brage lever mycket på sitt starka försvarsspel. Vår bedömning är att de förstnämndas spelsätt kommer sätta tydligast prägel på matchen.

Annons:

Borlängelaget Brage har byggt vidare på en fin fjolårssäsong som slutade i en sjätteplats och ser nu ut att ha potential för en ännu bättre säsong.

Med sina nio insläppta mål är man topp-tre i serien. Framförallt på grund av den täta defensiv man visat upp hittills finns anledning att tro på fortsatt goda resultat.

De två senaste matcherna (båda på bortaplan) har man dock inte presterat på topp. Senast spelade man 2-2 mot Öster efter en sen kvittering av hemmalaget. Dessförinnan föll man mot J-Södra med 2-0.

Örgryte lyckades däremot vinna sin senaste match hemma mot Syrianska med 2-0. Till den matchen kom man med svacka bestående av hela sex raka matcher utan vinst (fyra förluster och två kryss).

I Örgryte saknas skadade Victor Sköld samt eventuellt även Filip Almström Tähti. I hemmalaget saknas förmodligen Christian Kouakou och Mikael Christensen.

ÖIS parkerar inte bussen

Thomas Askebrands ÖIS har ett offensivt tänk och en balans i startelvan som är långtifrån baktung. Grundformationen är 3-4-3 där yttern Gustav Ludwigsson har utmärkt sig mest med sina fem mål och fem assist så här långt.

Efter en stark inledning på säsongen har man dock tappat konceptet något och efter sex matcher utan vinst var det en välbehövlig seger man tog senast.

Med sina 16 mål är man trots det topp-3 i serien och det är uppenbart att det här laget har sina främsta styrkor i offensiven.

Med Brage är det, som sagt, tvärtom. Frågan är nu vad det här innebär för matchbilden. Brage är hemmalag och precis som ÖIS siktar de uppåt i tabellen. Samtidigt är de senare inget bortalag som kommer för att parkera bussen i straffområdet.

På så vis talar det här för en match där båda lagen kommer att gå framåt. När lagen möttes förra säsongen slutade det 4-1 hemma för ÖIS och 3-1 hemma för Brage.

Givet detta har vi goda anledningar att tro på att det kommer bli ganska gott om målchanser åt båda håll. Till 1.70 gånger insatsen hos Unibet spelar vi därför att båda lagen kommer göra mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, tisdag 11/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.