Speltips inför Dalkurd – Halmstad 9/6: Ställningskrig

Martin Efvergren Publicerat: 5 juni 2019

Dalkurd och Halmstad är två lag som siktar uppåt i tabellen och nu ställs de mot varandra. Mycket pekar mot att det här kan bli ett ställningskrig där inget av lagen vill riskera att förlora.

Annons:

Halmstad har inte alls lyckats infria de högt ställda förväntningarna den här våren. Igor Krulj fick kicken efter en katastrofal inledning på säsongen och nu är det Magnus Haglunds tur att försöka få rätsida på det som inte stämmer.

Vägen upp från den trettondeplats man befinner sig på inför omgång tolv är dock lång. Med elva inspelade poäng har man 18 poäng upp till serieledaren Varberg, vilket gör att den typen av ambitioner inte längre är realistiska.

Nu måste man acceptera det faktum att man kommer behöva kriga för varje poäng och i de senaste två matcherna har man, i alla fall, lyckats hålla nollan. Senast 0-0 borta mot Västerås och dessförinnan vann med 3-0 hemma mot Degerfors.

Även Dalkurd inledde serien svagt men har nu ryckt upp sig på sistone. Till den här matchen kommer man med två vinster och, senast, ett kryss i bagaget.

Back to basics för Halmstad

Båda lagen kommer från varsina 0-0-matcher och det är inte otänkbart att den här matchen kommer att bli ett liknande ställningskrig.

Halmstad har åkt på ett antal förluster då man flyttat fram mycket folk och då blivit sönderkontrade av motståndarna. Det har satt sig på självförtroendet och tränare Haglund har tvingats anamma en mer riskminimerande inriktning för att börja ta nödvändiga poäng.

Nu har man hållit nollan i två raka matcher och det är i den änden som man måste börja för att bygga upp ett sargat lag. Troligtvis kommer man därför, primärt, inrikta sig på att inte gå bort sig defensivt i den här bortamatchen.

Samtidigt lär Dalkurd ha ganska stor respekt för ett topptippat motstånd med flera högklassiga spelare på den här nivån. Detta kan borga för en match mellan två lag som inte kommer ösa på med full fart framåt.

Sammantaget ger detta oss fina spelmöjligheter. Till 1.85 gånger insatsen hos 888sport spelar vi att det kommer bli under 2,5 mål totalt i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – få 500% bonus upp till 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:30, söndag 9/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.