Speltips inför Dalkurd – Örgryte 28/5: Sylvasst spel i spännande match

Spelbloggare Publicerat: 28 maj 2019

Det är utan minsta tvekan på sin plats att titta på ett specifikt målspel inför tisdagens spännande fajt mellan Dalkurd och Örgryte IS, som båda dras med dunkel form. Frågan som ställs: åker proppen ur, eller blir det snarare tillknäppt?

Annons:

En lika oväntad som imponerande trea borta mot Degerfors har skjutsat Dalkurd, som så sent som förra året alltså spelade allsvensk fotboll, upp ovanför strecket i Superettan. Bottenstriden hoppas man kunna förpassa till historien och istället blicka uppåt i tabellen.

Men inte är det tid att slappna av, utan helt tvärtom. Enbart målskillnaden håller dem ovanför kvalplatserna – om än med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom, just denna – och i spelet finns fortsatt mycket att känna oro över. Försvarsspelet är en central punkt i detta; hur oorganiserade de tycks vara.

Grundkvalitéer finns det i Örgryte och deras spelartrupp. Det visades upp under den så fina seriestarten, men lika snabbt har formen försvunnit poff-väck – nu med fem uppradade matcher utan vinst; två kryss och tre förluster.

Så, vartåt barkar det för Öis? Helt uruselt har spelet inte sett ut och vid händelse av en trea denna afton, då får de faktiskt känn på topplatserna. Över det stora hela känns det ovisst runt Göteborgsklubben, att det kan bli lite vad som helst utav det hela. Gäller nu är att återfinna formen och ta ett par fullpottare för att känna medvind.

Given målinvestering

Den trea som Dalkurd plockade senast var ett styrkebesked på alla sätt och vis. Det skapades en hel del, blev två mål framåt och det utan att ha särskilt mycket boll i matchen. Tilläggas är att de fick viss draghjälp av motståndarna, som via Gustav Granath stod för ett extraordinärt självmål.

Offensivt lämnades ändå positiva besked, det ska understrykas. Gillade stundtals vad som visades upp. Det defensiva kommer kvarstå som ett orosmoln tills motsatsen på allvar bevisats. Inte sedan 0-0-premiären mot Öster har nollan hållits.

Något bättre har det sett ut i Örgryte de senaste matcherna och känslan är att en efterlängtad trea kan komma snart – att den snart ”samlats ihop till”. Framåt i banan finns ett flertal intressanta pjäser, där en av de bästa varit Gustav Ludwigson med fem fullträffar på nio matcher. Viktor Sköld och Áilton Almeida är har erfarenhet och är på den här nivån att betrakta som kvalitativa spelare.

Likt sina motståndare har dock Öis mycket att arbeta med i det defensiva. Även de har bara hållit nollan intakt i en match, 7/9 i serien har innehållit mål åt båda håll och däribland de fyra senaste.

Hos Bwin får vi 1,83 gånger pengarna för BLGM-spelet och det tas omedelbart.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – få 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 19:00, tisdag 28/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.