Speltips inför Degerfors – Brage 7/5: ”Riktiga” hemmapremiären

Spelbloggare Publicerat: 6 maj 2019

Det är årspremiär på Stora Valla för Degerfors IF i Superettan och motståndet står ett överraskande starkt Brage för. Kan det vara bud på en skräll här i afton?

Annons:

Champions League-semifinalen mellan Liverpool och Barcelona tar den största av kvällens uppmärksamhet, men varför inte värma upp med lite fotboll från Superettan? 19:00 beräknas avsparken tas på Stora Valla och för TV-tittarna är Sportkanalen, C More Fotboll eller C More Play kanalerna att styra in.

För Degerfors blir det här en extra speciell match då de fått godkänt att göra årspremiär på deras normala hemmaarena, Stora Valla. Planen har innan varit rentav oduglig och frågetecken finns fortfarande för underlaget. Kan bli problematiskt att spela ut, rulla och sätta fart på bollen.

Efter en lovande upptakt på spelåret, vinster över Syrianska samt Jönköping Södra, har DIF tappat momentum; kryssade mot Öster för att nu förlorat två matcher, där Örgryte IS samt Mjällby AIF stått för motstånden, efter varandra. Är det inte en väldigt tydlig mellanmjölkskänsla över Degerfors?

På tal om att inleda med stil, så har Brage verkligen visat klassen. Tre vunna, bland annat en 3-0-kross av GAIS på bortaplan, och ett kryss i de inledande matcherna. Dessvärre blev det en knapp 1-2-förlust när serieledande och helt dominanta Varberg BoIS FC kom på besök till Domnarvsvallen. Kunde ha slutat lite hur som helst där.

Svårspelad plan – bud på skräll?

Oddsen på spelen till Brages favör har droppat en del inför matchen, men kan det fortfarande finnas spelvärde att tälja på dem? Det menar vi bestämt och speltipsar således därefter.

Undertecknad är väldigt förtjust i vad Brage levererat under seriestarten, de fem inledande matcherna, och trots att de åkte på årets första förlust senast är det med positiva känslor som den här matchen tas an. En pinne eller bättre innebär att Superettans andraplats tas över.

Desto kallare känns Degerfors. Långtifrån något höjdargäng. Ganska ung trupp. Få direkta höjdarnamn. De har nu förlorat två matcher på raken och inte vunnit på tre – då kan vi anse det lite underligt vilket stort favoritskap de får axla, den ”riktiga” hemmapremiären till trots.

Vad som kan tala emot DIF är planens kvalitet när de förväntas vara den spelförande parten. Lär bli svårspelat och det ökar skrällaktierna ytterligare.

Brage spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till oddset 1,81 hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brage +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00, tisdag 7/5
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.