Speltips inför Degerfors – Dalkurd 21/5: Desperata gäster

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2019

Det osar inte direkt mål om Superettanmötet mellan ett smått svårbedömt Degerfors IF och nästjumbon Dalkurd FF och i det målsnåla utfallet investerat polletterna allra bäst.

Annons:

Ska det bli toppstrid eller icke; vartåt barkar det? Frågorna kring Degerfors är många. Prestationerna upp och ner. Flyt i flera matcher, tvärtom i andra. Nu är de i farten på nytt och hoppet är att ta position i det främre ledet av Superettan.

Efter dubbla sista minuten-vinster över Brommapojkarna samt Brage var förhoppningarna stora på ännu en trea när Norrby kom till Stora Valla senast – och trots att det skapades en hel del i matchen, inte minst i upptakten samt slutspurten av den, fick man nöja sig med ett oavgjort utfall via 0-0. Ska nämnas att motståndarna bland annat hade en boll i virket.

Prestationen fanns det dock en del positivt att hämta ur och nu hoppas DIF på retroaktiv utdelning när nästjumbon Dalkurd, som så sent som förra året huserade i Allsvenskan, kommer på besök.

Med ett snitt om mindre än en pinne per match och nu två raka förluster, ena mot Brage och andra mot Varberg BoIS, hittas de alltså på nästjumboplatsen och riskerar att degraderas i seriesystemet på nytt. Hur ska skutan kunna vändas på?

En som fått en central roll i årets Dalkurd är lånet Besard Sabovic, från Djurgården, men han kommer inte medverka på Stora Valla denna afton till följd av sitt röda kort i matchen mot Brage. Stort avbräck.

Underspel

Helt ur form, med avbräck och en match som spelas på naturgräs. Förutsättningarna hade kunnat vara bättre för Dalkurd, för att uttrycka det milt.

Att Degerfors dessutom spelat förhållandevis bra fotboll på sistone lär sätta ännu större skräck i de svårt pressade bortaspelarna. Senast mot Norrby borde DIF fått in – absolut minst – ett mål.

Men favoritoddsen är knappast av lockande karaktär och här väntar vi oss snarare en match där målproduktionen hålls nere. Dalkurd lär kliva ut med en tillbakalutad approach, defensivt inriktade, och därmed täppa till ytorna för ett Degerfors som i deras tur ska greppa taktpinnen.

Anmärk väl att Dalkurd ännu inte hittat nätet på resande fot, fyra matcher spelade, och alla dessa har även klivit under 2,5-målslinan.

Framförallt Degerfors ska förstås skapa en del, men visade prov på en ytterst impotent offensiv senast och kom i matcherna innan dess undan med sena mål. Fyra av de sex senaste matcherna har innehållit max två mål.

Under 2,5 mål blir alltså vårt speltips till oddset 1,95 hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kronor välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 21/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.