Speltips inför Degerfors – Norrby 16/5: Verkligheten kommer ifatt gästerna

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2019

Efter två raka sista minuten-treor ska Degerfors i årets andra match på Stora Valla försöka städa av ett periodvis svårbedömt Norrby. Vad landar det hela i?

Annons:

Superettan rullar vidare och det är ett flertal klubbar som vill åt de allsvenska platserna, däribland Degerfors och Norrby. De enda som ännu spurtat ifrån är Varberg BoIS med sju matcher och idel vinster. Observera att speltipset var skrivet och publicerat före deras match mot Örgryte IS under tisdagskvällen.

Andraplatsen är det Degerfors som tagit över efter två raka och ytterst knappa fullpottare. Senast vändes 0-2 till en 3-2-vinst borta över Brommapojkarna i den andra halvleken och de två avslutande målen kom i den 88:e respektive 92:a minuten. Tyder på moral, men förstås också en del flyt. Dessförinnan värjdes Brage undan med 1-0 efter ännu ett sista minuten-mål.

Norrby har överraskat positivt under Superettan-starten och hittas blott pinnen bakom Degerfors i tabellen – men inte ska det väl finnas kapacitet att stanna uppe i toppen av tabellen? Laget är, på pappret, ytterst begränsat och var under förra året på vippen att degraderas till Division 1.

Klass, underlag och Degerfors nyfunna form motiverar favoritspelet

Man kan inte bortse från det flyt som Degerfors haft på sin sida i de två senaste matcherna och prestationerna i dessa har knappast varit prickfria, men det är samtidigt omöjligt att bortse från att de ska värderas som stora favoriter på Stora Valla och trots lite osexiga odds vid första anblick – finns det inte lite värde i dem?

Det här blir årets blott andra riktiga hemmamatch för Degerfors, som innan behövde spela på Behrn Arena och det är en väsentlig fördel av att spela på naturgräs – i synnerhet mot ett klassiskt konstgräslag som Norrby.

Nu har man också fått upp ångan, en vinnarkänsla, och ser chansen att stärka sina aktier i toppen av tabellen. Gällande Norrby borde det snarare vara en tidsfråga innan dippen kommer. Resan nedåt i tabellen.

Hittills har Norrby bara förlorat en av årets sju matcher – med häpnadsväckande 1-7 mot Jönköping Södra – och det är förstås moralstärkande statistik. Nu tror vi dock att verkligheten kommer komma ifatt dem; att de helt enkelt inte räcker till på Stora Valla.

Klass, underlag och Degerfors nyfunna form – då får det vara motiverat med en mindre insats på att de ska vinna matchen till 1,83 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Degerfors vinner, rak etta
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, torsdag 16/5
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.