Speltips inför Frej – J-Södra 16/8: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2019

Botten möter toppen i Superettan, Frej mot Jönköping Södra på Vikingavallen. Sett till förutsättningarna – form, klass och truppsituation – ser ett favoritspel ut att vara väl på sin plats.

Annons:

Hammarby-influenserna är starka i Frej, som har flera lån från klubben och sedan ett par matcher även Pablo Piñones-Arce samt Janne Mian som tränare. Är det de som ska rädda kontraktet i den svenska elitfotbollens rum?

Bottenstriden kan komma att sluta lite hur som helst, så tätt som det är i tabellens nedersta skikt. Frej är på en av kvalplatserna mot Division 1, har blott en pinne ner till såväl nästjumbon som jumbon och fyra upp till säker mark. Ganska mörk situation, men ändå öppet race.

Sedan det nya tränarparet kom in har Frej spelat två kryssmatcher, ena hemma mot Västerås SK och den andra borta mot Varberg BoIS. De senare var inför matchen serieledare, nu tvåa, men har i princip tappat allt efter sommaruppehållet. Dessutom var det helt oförtjänt som matchen utvecklades och kvitteringsbaljan till 2-2 kom i den tredje stopptidsminuten, med en man mindre spelad.

Muntrare miner är det i tveklöst i J-Södra, som efter ett par månaders fantastiska resultat lyckats bli en av huvudaktörerna i Superettans toppstrid, den om de allsvenska biljetterna. Efter den stabila 3-1-vinsten över Syrianska (där alla mål framåt kom redan i den första halvleken) senast parkerar de på fjärdeplatsen och har starkt känn på de tre klubbarna ovanför.

Annons:

Frånvaroproblem i Frej

Det är lätt stökigt i Frej, för att uttrycka det milt – och det här året tror undertecknad mycket väl att det kan betyda att de slussas ner en division. Ett par bra spelare på den här nivån, som Leo Bengtsson och Marcus Degerlund, finns men det är alldeles för spretigt i truppen.

Att klubbens bästa målskytt, anfallaren Melvin Frithzell, lämnade för spel i Örgryte häromveckan stärker inte direkt Frejs aktier i seriens bottenstrid. Inför denna match saknas därutöver den avstängda duon bestående av Jean, som visades ut mot Varberg, och Pedro Ribeiro.

Vi har sett ett, på pappret, starkare Frej förut. För att uttrycka det milt. Blir sannolikt svårt att räcka till här, mot ett toppmotstånd (och ett formstarkt sådant, till skillnad från Varberg) som J-Södra det facto är.

Gästerna tuggar på, kommer allt närmare toppen och en trea här skulle till och med kunna innebära att de tar plats i topp tre redan till kommande omgång. Gillar starkt vad de levererar, stabil och hyfsat frejdig fotboll. Av de senaste sju matcherna är fem vunna och övriga två har slutat oavgjort.

Form, klass och skadesituation talar till bortalagets fördel och vi spelar den raka tvåan till oddset 1,89 hos Betsson i fredagens enda match från Superettan.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra vinner, rak tvåa
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, fredag 16/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.