Speltips inför Frej – Västerås 4/8: Pinones-Arce-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 3 augusti 2019

Frej hoppas på en Pinones-Arce-effekt då han och Janne Mian nu ska försöka rädda laget från nedflyttning. Frejs nystart kan mycket väl ge en positiv effekt och framförallt tror vi att de kommer prioritera de defensiva grunderna.

Annons:

Efter fem förluster på de sex senaste matcherna och en näst-sistaplats i tabellen valde Frej att sparka tränare Lukas Syberyjski. In har nu istället Hammarby-duon Pablo Pinones-Arce och Janne Mian klivit.

Uppförsbacken är dock ganska brant då man halkat efter med hela fem poäng upp till säker mark i tabellen. Med 14 inspelade poäng är man alltså näst sist med samma poängskörd som BP på kvalplatsen.

Därtill har man släppt in hela 33 mål (flest av alla) på 17 matcher och det är inte otänkbart att firma Pinones-Arce/Mian kommer att börja jobba i den änden.

Elfteplacerade Västerås har sett klart stabilare ut. Framförallt har man varit svårslagna och kryssat 8 av sina 17 matcher. Samtidigt har man endast vunnit fyra.

Efter den oväntade 6-1-skalpen på bortaplan mot Dalkurd har man tre matcher (mot tufft motstånd) utan vinst. Senast ställdes man mot Dalkurd på nytt, i en match där det blev betydligt jämnare. I den 99:e (!) matchminuten kunde Västerås kvittera till 1-1 och tog därmed ytterligare ett kryss.

Fokus på de defensiva grunderna

Då Frejs främsta problem har varit att man har släppt in alldeles för många mål lär den nya tränarduons primära fokus vara att prioritera de försvarsmässiga grunderna.

Varje poäng är nu livsviktig och vi kan nog förvänta oss ett Frej som kommer att spela mer riskminimerande. De senaste två matcherna har varit ett steg i den riktningen då man för för en vecka sedan föll med 1-0 borta mot Trelleborg och dessförinnan spelade 1-1 hemma mot Örgryte.

Förutom tränarduon har man även värvat tillbaka nigerianen Oke Akpoveta som gjorde 10 mål på 13 matcher när han senast, säsongen 2016, var i klubben.

Men Västerås är, som sagt, ett svårslaget lag. Senast de möttes, i början av juni, vann Västerås hemma med 2-0 och generellt brukar man, framförallt, på bortaplan vara väl samlade i sin defensiv.

Tränarskiften brukar, på kort sikt, ge en positiv effekt och det är inte otänkbart att Pinones-Arce/Mian har bidragit med ny energi som kommer att höja Frejs prestationer initialt.

Framförallt kommer det sannolikt bli ett back to basics-fokus hos hemmalaget, vilket talar för att det här kan bli en mer tillknäppt tillställning.

Därför finner vi spelvärde i att det kommer bli under 2,5 mål i den här matchen till fina 2.25 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 4/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.