Speltips inför GAIS – Västerås 21/5: Sömnpiller till match

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2019

Målen – eller snarare bristen av dem? – hamnar i fokus på spelfronten inför tisdagens Superettanmöte mellan GAIS och Västerås SK, som ryker ihop på Gamla Ullevi.

Annons:

Stärkta av förra veckans bortavinst över Halmstad BK, 2-1 efter två snabba fullträffar i den första halvleken, har GAIS ställt in siktet på att ta position i Superettans absoluta toppskikt – ett toppskikt de ska vara uppe och tampas i. Den klassiska klubben har allsvenskt spel att satsa på.

Det är dock ett GAIS som varit inkonsekventa; stått för flera bottennapp varvade med bättre prestationer. Sist de satte foten på Gamla Ullevi blev det en 0-1-förlust när Frej kom på besök. Ändå, med matchen mindre spelad än de flesta konkurrenter runtom, har de bara fyra pinnhål upp till tredjeplatsen samt sex till andraditot.

Efter den brutala succén i Division 1 Norra förra året, spelar Västerås SK elitfotboll på Superettannivå – och det med ett primärt utsatt mål: stanna kvar i divisionen. Utsikterna för detta ser än så länge bra ut när de på åtta matcher spelat in tio poäng och med det är tre ovanför kvalplatserna. Chans att rycka nu.

Galna facit: hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna

Gästande Västerås har överraskat positivt i upptakten av serien och efter tre inledande matcher präglade av fart och fläkt, har de därefter stängt butiken fullständigt; briljerar i det defensiva arbetet – över hela banan.

Det är till och med så pass att nollan hållits i fyra av deras fem senaste matcher– övrig spelades mot den dominanta serieledaren Varberg BoIS, en 1-2-förlust – och tre av dessa har summerats i mållösa historier.

Så, varför ändra på ett vinnande koncept? Gäller på Gamla Ullevi är fortsatt defensivt fokus och kapaciteten att ställa till med problem för GAIS ska finnas.

GAIS, som har Marcus Bergholtz avstängd för fylld varningskvot, stod för en finfin prestation när de höll undan och vann borta över HBK förra veckan, men har annars haft det svårt att komma till rätta i det offensiva spelet på sistone; hade på de fyra matcherna dessförinnan bara nätet vid ett tillfälle.

Ett uddlöst GAIS som möter ett defensivt formtoppat samt tillbakalutat VSK – vad talar det för, om inte att det ska bli målsnålt?

Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger pengarna hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00, tisdag 21/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.