Speltips inför Halmstad – Brommapojkarna 25/7: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2019

Halmstads klättring uppåt kom av sig då man föll borta mot Mjällby senast. Nu väntar nästjumbon BP på hemmaplan och det mesta pekar mot att ett revanschsuget hemmalag kommer bryta ner konstgräslaget BP.

Annons:

Efter en vårsäsong som var en total besvikelse har Halmstad ryckt upp sig efter att Magnus Haglund tog över rodret. Inför mötet mot Mjällby senast stod man på tre raka segrar – men där bröts alltså den sviten.

Mjälllby vann med 2-0, men det var en jämn match där Halmstad hade ett något större spelövertag. HBK är därmed nia i tabellen efter 16 spelade omgångar.

Halmstads säsong har inte varit i närheten av att infria förväntningarna så här långt och detsamma gäller för Brommapojkarna. Ex-allsvenska BP är näst sist i serien med en match mer spelad än jumbon Öster.

Men även BP:s trend de senaste matcherna ser positiv ut i jämförelse med vårsäsongen. Man har bara förlorat en av de fem senaste matcherna. Visserligen har man då kryssat tre och vunnit en – och det var hemma mot Norrby i lördags.

De, i stort, rättvisa segersiffrorna skrevs till 3-1 efter två BP-mål i den sista kvarten. Därmed tog man sin första seger efter tio raka matcher utan vinst.

Senast man vann var hemma mot ett visst Halmstads BK.

Revanschsuget HBK vinner med marginal

Det finns en hel del likheter mellan HBK och BP den här säsongen. Båda var tippade i toppen men har nu halkat efter betänkligt. Ambitionen att ta sig tillbaka till Allsvenskan är inte längre realistisk och båda tycks nu ha förlikat sig med den verkligheten.

I den mentala omprioriteringen har man börjat ta fler poäng med en lite mer cynisk fotboll än vad man gick in i säsongen med.

Frågan är nu vad vi kan förvänta sig av det här mötet. BP vann alltså med 2-1 på hemmaplan då lagen möttes i slutet av april. Att den här matchen spelas på Örjans valls naturgräs gör dock att Halmstad måste ses som klara favoriter när de nu möts igen.

Under Magnus Haglund har Halmstad fått tillbaka självförtroendet på hemmaplan. Man har vunnit tre och kryssat en av de fyra senaste hemmatcherna. Därtill har man även förstärkt laget under sommaren då två etablerade spelare i Mikael Boman och Andreas Hadenius har återvänt till klubben.

Hemmaplan, gräsunderlag samt slagstyrkan i truppen talar till Halmstads fördel. BP har släppt in näst flest mål (27) i serien och gör nu sin blott tredje match för säsongen på gräs. I de tidigare två har man förlorat med 3-0 mot Varberg och kryssat 2-2 mot bottenkonkurrenten Öster.

Halmstad har vunnit sina två senaste hemmamatcher med 2-0 mot Mjällby och 4-1 mot Frej. En hel del pekar mot att det kan bli ett liknande resultat i den här matchen.

Därför blir spelet Halmstad -1 (asian handicap) till 2.04 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Halmstad -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, torsdag 25/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.