Speltips inför Halmstad – Degerfors 31/7: Självklart favoritspel

Simon Pålsson Publicerat: 31 juli 2018

Halmstad har bra slagläge inför andra halvan av säsongen i Superettan, men behöver fortsätta plocka trepoängare på hemmaplan. Nu väntar möte med Degerfors.

Annons:

Det möte som hamnar i fokus på tisdagen är det viktiga mötet för toppstriden i Superettan mellan Halmstad och Degerfors, där inte minst hemmalaget behöver en trepoängare för att hänga med i den absoluta striden om platserna som innebär uppflyttning.

Teoretiskt sett har även Degerfors en reell möjligheter att beblanda sig i den striden, men det finns tyvärr ett par faktorer som gör att laget egentligen inte har där att göra. Visst, laget har hela Superettans allra bästa målskytt och en målkung brukar ofta vara en förutsättning för succé. Å andra sidan håller inte laget i övrigt tillräcklig nivå för att utmana de stora elefanterna som trots allt finns med i årets upplaga av Superettan.

Halmstad är möjligen inte ett lag som här och nu skulle gå in i Allsvenskan utan några större problem, men det är självklart att laget hör hemma i toppen av Superettan. På hemmaplan har HBK förmågan att slå precis alla lag och har bara i sommar vunnit mot toppkonkurrenter som AFC Eskilstuna och Helsingborg på Örjans Vall. Det är ett riktigt styrkebesked.

Ett självklart spel på favoriten

Degerfors är på intet sätt ett lag som blivit en slagpåse den här säsongen. Snarare har laget etablerat sig i mitten av tabellen och kan i händelse av en trepoängare ha tre poäng upp till positiv kvalplats. Det imponerar.

Sargon Abraham är med sina tio mål en stor anledning till succén och förtjänar med kudos. Dessvärre för Degerfors del lämnar han inför nästa säsong. Då väntar spel i IFK Göteborg.

På sistone har Degerfors bara en seger på sina fyra senaste matcher och det om något är lite oroande inför vad som komma skall nu. Å andra sidan har en månadslångt uppehåll precis passerats och det är svårt att veta var laget står. Borta mot HBK är frågan om det inte blir lite väl knepigt att lösa poäng?

Halmstad att vinna ger 2,00 gånger såsen hos Ohmbet. Det blir vårt speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Halmstad vinner
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  19:00, tisdag 31/7
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.