Speltips inför Halmstad – J-Södra 27/8: Skrälltankar från Örjans Vall

Spelbloggare Publicerat: 27 augusti 2019

Smått nyfunnen form till trots är det djupt förvånande att Halmstad BK presenteras som så stora favoriter inför tisdagens möte mot Jönköpings Södra i Superettan. Här finns värde att hämta i skrällspelen…

Annons:

Det var tänkt att bli en strid om de allsvenska platserna för Halmstad, men sådant har fallet inte blivit. Långtifrån. Klubben är med nio seriematcher kvar att avverka fortfarande kvar på den undre tabellhalvan med ett snålt facit om 27 pinnar på 20 matcher. En bra bit från den nivå de vill vara på, klassiska HBK.

En viss reaktion åt det positiva har vi emellertid fått bevittna när de vunnit tre raka matcher, två i serien och en i Svenska Cupen mot Trollhättan, som huserar i Division 1. Ännu är det svårt att dra större slutsatser och det allsvenska hoppet är redan sinat.

Den enda som på allvar levererat ur offensiv synvinkel är utropstecknet Rasmus Wiedesheim-Paul, 20, med sina tio fullträffar på 19 matcher och bara 12 från start. Blommat ut sedan sommaren. Lär vara intressant för allsvenska klubbar.

Mer hoppfullt är det i J-Södra, som istället har starkt känn på Allsvenskan och vid händelse av en trea denna afton tar över tredjeplatsen från Brage, hamnar pinnen bakom Varberg BoIS och ytterligare en bakom serieledande Mjällby. Tokspännande i toppracet, mellan flera jämbördiga lag.

Även bortalaget lyckades i mitten av förra veckan bli klara för nästa års Svenska Cupen efter vinst över Torns (Division 1 Södra) – men det satt en bra bit inne; krävdes förlängning och två baljor signerade Tommy Thelin.

Annons:

J-Södras facit: nio raka utan torsk

Det är klart att fokus framförallt varit på avslutningen i Superettan för J-Södra och bara det ena av betydelse senast i cupen var att avancera vidare och samtidigt kunna spara på krafterna; vara hundra procent här och nu. Mycket betydelsefull match på menyn, när de kan återta den positiva kvalplatsen.

Och formen? Den är alldeles utmärkt. Nio förlustfria matcher efter varandra, sex vinster och två kryss. Har börjat vinna även på resande fot. För en och en halv vecka sedan monterades tabelljumbon Frej ned med 3-1, borta.

Givetvis finns det enklare uppgifter än att resa till Örjans Vall och åka hem med tre friska poäng, men med hänsyn till tabellsituation och form är det svårt att sätta fingret på varför oddsen är så pass skevt satta.

De flesta skrällobjekt är av intresse, det är egentligen bara att välja och vraka mellan dessa. Vi tar J-Södra +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – till 1,85x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Jönköpings Södra +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, tisdag 27/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.