Speltips inför J-Södra – Degerfors 27/7: De hakar på topplagen

Martin Efvergren Publicerat: 27 juli 2019

Med två raka förluster i ryggen väntar nu en tuff bortamatch för Degerfors. Hemmastarka J-Södra har vunnit sex av sina sju senaste matcher på Stadsparksvallen och mycket talar för att man kommer gå segrande på nytt.

Annons:

J-Södra tog sin tredje seger på fyra matcher då man besegrade Västerås med 2-1 i ett returmöte i tisdags. Veckan innan hade lagen mötts i Västerås och delat på poängen.

Därmed klättrade Jönköpingslaget upp på en fjärde plats i tabellen med tre poäng upp till trean Brage. Trenden ser positiv ut både poängmässigt och sett till skadeläget i truppen.

Trots en vår med mängder av skador, främst på mittbackspositionerna, har man hängt med i det övre skiktet av tabellen samt släppt in väldigt få mål. Med Joakim Karlsson tillbaka från start i trebackslinjen och Edin Hamidovic i anfallet är konkurrensen om platserna, med Superettan-mått, stenhård.

Hos tabellåttan Degerfors ser formen inte lika ljus ut. Hemmaförlusten senast mot GAIS var en rejäl missräkning och sett till spelövertaget borde man fått med sig, minst, en poäng men effektiviteten saknades.

Deras tidigare offensiva skicklighet har kommit av sig i de två senaste matcherna, vilka man båda förlorat med 1-0. Dessförinnan hade man dock två raka segrar där man gjorde tre mål i varje.

J-Södra utmanar om topplaceringarna

När dessa lag möttes i seriens andra omgång var det Degerfors som gick segrande med 2-1 i en match som spelades på konstgräs i Örebro.

Nu har emellertid J-Södra ett försprång på sex poäng samt hemmaplansfördel i det här mötet. Hemma på Stadsparksvallen har J-Södra vunnit sex av sina sju senaste matcher och det är ett starkt argument som talar till deras fördel.

Edin Hamidovic var tillbaka med besked då han gjorde båda målen mot Västerås senast. Det var en match som J-Södra dominerade fram till den sista kvarten då Västerås forcerade och reducerade.

Det enda som egentligen talar emot en hemmaseger är det faktum att vilan är kortare för J-Södra som spelade i tisdags. I synnerhet då man har ett par spelare som nyligen varit skadade och kanske inte är redo för tätt matchande. Därtill är ”städgumman” på mitten, Fredrik Fendrich, avstängd. Å andra sidan är truppen bred med ett par fullgoda alternativ som kan ersätta.

Degerfors är ett spelskickligt lag med mycket individuell spets, men i stort håller J-Södra en mer jämnhög nivå. Därför finner vi spelvärde i ett, relativt, högt satt odds på en hemmaseger.

Spelet blir således att J-Södra vinner till 1.85 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: J-Södra vinner, rak etta
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 27/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.