Speltips inför J-Södra – Västerås 23/7: Rättmätiga favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 23 juli 2019

De delade på poängen för en vecka sedan och nu väntar ett returmöte där J-Södra har hemmaplansfördel. Jönköpingslaget är starka på Stadsparksvallen och det mesta pekar mot att man kommer att bärga tre poäng i det här mötet.

Annons:

Efter en dramatisk avslutning av matchen i tisdags slutade det 2-2 då lagen möttes i Västerås. Efter första halvlek var ställning 1-1 och det stod sig fram till den 88:e minuten då Jakob Orlov gav J-Södra ledningen. Men det skulle alltså inte hålla hela vägen utan Västerås kvitterade två minuter senare.

I den jämna, och lätt haltande, tabellen befinner sig J-Södra för närvarande på en sjätte plats. Ambitionerna och potentialen är högre än så och efter en skadefylld vår ser läget i truppen ljusare ut på den fronten.

Inför det kortare uppehåll som var inför mötet med Västerås hade man två raka segrar mot Varberg och Trelleborg.

Nykomlingen Västerås är, just nu, tia i tabellen och har också de en uppåtgående trend. Efter sex matcher utan vinst tog man två segrar i juni då man besegrade Frej och Dalkurd. Däremellan föll man borta mot Degerfors.

Hos hemmalaget är Alexander Jallow avstängd i den här matchen. Detsamma gäller Västerås Filip Tronét och Ilir Berisha.

Favoriterna håller – hemmaplan avgörande

Matchen senast var totalt sett jämn där lagen turades om att i perioder föra spelet. Om något lag förtjänade tre poäng så var det hemmalaget Västerås men då J-Södra tog ledningen med två minuter kvar av ordinarie tid blev ändå känslan efter slutsignalen att Västerås vunnit en poäng.

J-Södra är emellertid det bättre laget på pappret och kan inte vara nöjda med sin prestation senast. Nu väntar ett returmöte på naturgräset hemma på Stadsparksvallen och där har man varit väldigt starka.

På hemmaplan har J-Södra vunnit fem av sina sex senaste matcher. Samtidigt är Västerås ett lag som primärt tar sina poäng på konstgräs.

Därtill är förmodligen skicklige anfallaren Edin Hamidovic tillbaka (från skadekänning) från start efter att ha varit inhoppare senast. Och hos Västerås är glödhete Filip Tronét, som gjorde ett drömmål senast, avstängd.

J-Södra är således rättmätiga favoriter i det här mötet och spelet blir en rak etta till 1.65 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra vinner, rak etta
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 23/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.