Speltips inför Jönköping Södra – GAIS 29/10: Ångestladdat bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2018

Det går nästan att ta på ångesten redan innan matchen när Jönköping Södra på måndagskvällen ska ta sig an GAIS. Det är Superettan som gäller.

Annons:

Den som gillar hösttunga fotbollsplaner, förmodat iskallt väder och ångestpräglade möten i bottenstriden av Superettan ska vrida fram Jönköping Södra mot GAIS på sin tv på måndagskvällen. Det här är en matchs om på förhand har alla ingredienser för ångest som kan tänkas behövas.

Det här är två lag som enligt många hör hemma i den svenska elitfotbollen och som har potentialen att etablera sig i den allsvenska fotbollen. Jönköping Södra spelade allsvenskt så sent som förra säsongen, men är nu på väg att ramla rakt igenom det svenska seriesystemet och gå samma öde till mötes som många andra före detta allsvenska klubbar.

Samtidigt har GAIS under närmare tio år spelat i Superettan och börjar nu bli vana vid att inte stämplas som allsvenska. Men med det sagt är det en förening som har publikunderlag och tradition nog för att spela bland Sveriges bästa lag. Mot bakgrund av det känns det lite lätt sorgligt att laget nu harvar omkring i botten av Superettans tabell.

Gästerna har bra slagläge

Om vi ser till läget i tabellen har båda lagen risken att inte spela i Superettan nästa säsong. Värst är utgångsläget helt klart för Jönköping Södra, som i praktiken fortfarande riskerar att åka direkt ner i Division 1. Den risken är å andra sidan liten. Däremot är det en poäng upp till säker mark och totalt tre poäng upp till GAIS som ligger ett hack längre upp i tabellen. Det gör att en vinst här hade räckt så väldigt långt tills vidare.

Om vi vänder på det kan GAIS i stort sett säkra en plats i Superettan med en vinst här. Det skulle åtminstone ge laget väldig arbetsro under de avslutande två omgångarna och kanske vågar supportrarna rent av pusta ut.

I vår värld är GAIS ett bättre lag – vilket inte minst syns i antalet gjorda mål som är hela 12 fler än J Södra under säsongen – och det bör synas när läget är som allra mest prekärt.

GAIS +0,5 (samma som X2) spelas till 1,73 gånger insatsen hos MrGreen.

Annons:
  Rygga spelet hos MrGreen – Få upp till 5 000 kr i vinstboost!

Annons:

Speltips:

Speltips:  GAIS +0,5
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen
Spelstopp:  19:00, måndag 29/10
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.