Speltips inför Jönköpings Södra – Varbergs Bois 19/6: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Jönköpings Södra står inför en tuff uppgift när suveräna serieledarna Varbergs Bois gästar på onsdagskvällen i Superettan.

Annons:

Efter tolv inledande omgångar i Superettan kan vi enkelt konstatera att det som är vårens stora succélag är Varbergs Bois med hela 32 inspelade poäng. Tio vinster, två oavgjorda och noll förluster är ett anmärkningsvärt facit att vila på.

Detta ter sig inte minst otroligt i ljuset av premiären borta mot Mjällby AIF. Visst, laget avgick med tre poäng efter ett sent mål. Men med tanke på hur målet kom till (en grov målvaktstavla) och hur matchbilden såg ut (hemmalaget var förtjänta av tre poäng) är det konstigt att se hur Varbergs Bois ångat på därefter. Men någon slump är det såklart inte. Jocke Persson, huvudtränare, har gjort ett osedvanligt starkt arbete med ett ungt spelarmaterial.

I skrivande stund är det bara Varbergs Bois och onsdagens motståndare Jönköpings Södra som inte har spelat 13 matcher i Superettan. Trots en match mindre spelade toppar Varbergs Bois alltså tabellen med sju poäng ner till tvåan Mjällby AIF, nio poäng ner till trean IK Brage och nio poäng ner till Örgryte IS på fjärdeplatsen.

26 gjorda mål framåt (över två mål i snitt per match) och nio insläppta (färst i hela serien) är också bevis på att den här säsongsinledningen varit någonting alldeles extra för detta lag.

En guldchans för J-Södra

Andreas Brännström är som bekant huvudansvarig för Jönköpings Södra nu mera och sedan den meriterade, uppskattade tränaren klev in i rollen har klubben haft som ambition att åter försöka nå allsvensk status. Inledningen på säsongen var direkt svag, men efter en lite bättre period i april och maj klättrade laget igen.

Superettan den här säsongen har varit otroligt jämn. Sånär som på dominanterna Varbergs Bois tar samtliga lag i stort sett poäng av varandra då det nu inte skiljer mer än åtta poäng mellan IK Brage på positiv kvalplats och IK Frej på negativ kvalplats. Det gör att lag, likt J Södra, som harvar omkring i mittens rike snart kan klättra i tabellen med hjälp av ett par vinster.

Inför mötet med Varbergs Bois har J Södra därför ett guldläge att hänga med i toppen. Vid vinst är laget en poäng från allsvensk kvalplats och kyler samtidigt när serieledande Varbergs Bois ordentligt. Efter två raka förluster, bland annat borta mot bottenlaget Syrianska, bör revanschlusten rimligen vara stor.

Varbergs Bois kommer att göra mål här, det känns nästan givet med tanke på hur stark form laget visat upp i sin offensiv, medan vi också litar på att hemmalaget gör avtryck.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,80 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:30, onsdag 19/6
TV:   spoartkanalen logo cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.