Speltips inför Mjällby – Norrby 1/8: Serieledning i sikte

Martin Efvergren Publicerat: 1 augusti 2019

Mjällby går för fjärde raka segern och serieledning då Norrby gästar. Det mesta pekar mot att man återigen kommer att lyckas bärga tre poäng hemma på Strandvallen.

Annons:

Efter en liten svacka med två raka förluster innan sommaruppehållet var det en del som förutspådde att succélaget Mjällby var på väg nedåt. Men nu har man tystat de belackarna och tagit tre raka vinster och är därmed bara två poäng efter serieledaren Varberg.

Milos Milojevics imponerande lagbygge ser alltså ut att vara i toppen för att stanna. I de två senaste matcherna har man tagit fina skalper då Halmstad besegrats med 2-0 på hemmaplan och senast bortaslog man toppkonkurrenten Brage med 2-1.

Nu väntar seriesjuan Norrby som också de var en positiv överraskning under våren. Efter sommaruppehållet har det dock gått något tyngre då man fram till senaste omgången stod på tre raka förluster.

Hemma mot jumbon Öster i lördags kunde man så bryta den trenden och vinna med 3-1. Därmed har man fortsatt häng på tredjeplatsen då avståndet dit är fyra poäng.

Mjällby är i toppen för att stanna

Både Mjällby och Norrby har gjort ett par förändringar i truppen under sommaren. Hos hemmalaget har Malmö-lånet Pavle Vagic, som varit en viktig kugge under våren, lämnat och in har istället Michael Omoh kommit – och han gjorde mål direkt i debuten senast.

Norrby har lyckats locka till sig Ivo Pekalski som nu gör sin femte match och bidrar med än mer spelskicklighet till lagets mittfält.

Boråslaget vände en tung trend senast men nu väntar tuffare motstånd på Strandvallens naturgräs där Mjällby är notoriskt starka. De har vunnit sju av nio hemmatcher och är följaktligen favoriter i det här mötet.

Det mesta talar för att Mjällby kommer att ta sin fjärde raka seger och därmed överta serieledningen, åtminstone fram till att Varberg spelar två dagar senare.

Tränare Milojevic har satt en grundtrygghet som gör att Mjällby håller en jämnhög nivå i match efter match. Trots tappet av Vagic ser man fortsatt lika stabila ut och med Omoh in i laget finns det gott om offensiv irrationalitet (Jobe, Nilsson, mfl.) i kombination med tunge target-centern Jacob Bergström.

Spelet blir således att Mjällby vinner matchen till 1.95 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 1/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.