Speltips inför Norrby – Brommapojkarna 3/5: Blandar och ger!

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2019

Superettan bjuder på fredagsunderhållning i form av Norrby mot Brommapojkarna – två lag som, minst sagt, har blandat och givit. I denna instabilitet finner vi intressanta spelmöjligheter.

Annons:

Det är svårt att bli riktigt klok på Norrbys och BP:s resultatrad i årets Superettan när man ser den på pränt. Att de har blandat och gett är nästan en underdrift. Visserligen är de inte ensamma om detta karaktärsdrag i årets serie – men dessa två sticker nog ut mest av alla.

I Norrbys fall gäller det, visserligen, framförallt bara de två senaste matcherna, där 1-7-haveriet hemma mot J-Södra följdes upp av en solid insats som gav en imponerande 1-0-seger borta mot Öster.

Ex-allsvenska BP kommer från en fin hemmaskalp i form av en 2-1-seger mot favorittippade Halmstad efter att i matchen dessförinnan torskat mot Varberg med 3-0 borta. Utöver det har man förlorat mot GAIS och Västerås borta samt vunnit med 4-0 mot Dalkurd hemma.

På skadelistan hos bortalaget finns viktige lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson och Hampus Elgán. Hos Norrby saknas ordinarie mittbacken Jonathan Azulay samt högerbacken Anton Maikkula.

Vilket Norrby och vilket BP kommer vi få se?

Det är alltså inte helt enkelt att bedöma var dessa båda lag står. BP var inför säsongen ansedda som ett potentiellt topplag och deras förutsättningar blev inte sämre då man lyckades locka till sig Dusan Jajic. På pappret finns det helt klart kvalitet i truppen men man har inte riktigt fått ihop det ännu.

Framförallt är BP ett offensivt inriktat lag där defensiven har brustit i flera matcher så här långt. Robert Björknesjös grundformation har varit 4-3-3 och sannolikt lär man inte heller i den här matchen lägga sig på defensiven.

Fokus på defensiven hade dock Norrby senast, då man på ett disciplinerat sätt lyckades besegra Öster efter Abdo Saidis avgörande i 92:a minuten. En fascinerande uppryckning efter att i föregående match visat upp en studie i uselt försvarsspel.

Visserligen kan man argumentera för att J-Södra hade en osannolik utdelning på sina lägen men Norrbys presspel var också, nästan, obefintligt. Hursomhelst så säger det alltid något om ett lag som kan haverera så till den mildra grad att man släpper in sju mål i en match.

Frågan är nu vilket Norrby och vilket BP vi kommer få se i det här mötet. Förutom pendlandet i prestation har även lagen för gemensamt att de båda vill spela en kortpassningsorienterad och offensiv fotboll. I båda lagen finns det, framförallt, offensiv kvalitet och gott om potentiella målgörare.

Oftast är det bortalaget som sätter tonen för vad det blir för typ av match och BP är inte ett lag som åker till Borås för att parkera bussen. Båda lagen kommer således bjuda till samtidigt som det finns frågetecken för det försvarsspel som man presterat så här långt.

Sammantaget ger detta oss fina spelmöjligheter I samtliga BP:s fem matcher den här säsongen har det blivit över 2,5 mål och det är i det tipset vi landar. Hos Betfair får vi 1.80 gånger insatsen och det bettet är taget.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 19:00, fredag 3/5
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.