Speltips inför Örgryte – Halmstad 6/8: Form, momentum och hemmaplan

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2019

Form och momentum talar starkt till Örgrytes favör när de tar emot Halmstad BK på Gamla Ullevi i en betydelsefull mitt i veckan-match från Superettan. Bombetta att räkna med?

Annons:

Ett par månader av mycket fina resultat har inneburit att Örgryte IS blivit en del av striden om de allsvenska platserna och nu, med matchen mindre spelad än konkurrenterna runtom, kan de minska avståndet till tredje- och kvalplatsen till blott en pinne – och för det krävs alltså en fullpottare.

Som formen ser ut är det också mycket som talar till göteborgarnas favör. De plockade en fantastiskt fin bortaskalp mot serieledande Varberg BoIS senast, vann med 2-1, och har nu radat upp sju raka utan förlust, varav hela fem vunnits. Kryssmatcherna, de har kommit på konstgräs.

En av de främsta bakom succén har anfallspjäsen Gustav Ludwigson varit med åtta fullträffar, bäst i hela laget, på 16 seriematcher. Finns flera fina, smått underskattade namn i truppen.

Gästande, klassiska Halmstad BK har varit uppsnackade som en aspirant för toppstriden – men nu är väl uppförsbacken alldeles för brant? Istället bränner det nedifrån och faktum är att de blott har två pinnhål som håller dem ovanför GAIS på den närmsta kvalplatsen. Oavsett borde HBK fixa kontraktet utan större problem. Bättre material än vad tabellen vill antyda? Varit en besvikelse.

En spelare som man hoppas kunna stärka Halmstad under hösten är anfallaren Mikael Boman, som hämtats in från danska Randers. En spelare som hållit bra standard i såväl allsvenskt spel som i Superettan förut. Återstår att se vad han kan åstadkomma när han blivit varmare i kläderna.

Annons:

Blodsmak i munnen

Senast var HBK på vippen att förlora hemma mot Brommapojkarna på Örjans Vall, i en match som styrdes med järnhand men där det slarvades friskt i försvarsspelet, men klarade till sist 2-2 tack vare Rasmus Wiedenheim-Pauls kvittering i den 88:e minuten. Dessförinnan blev det en 0-2-förlust mot Mjällby AIF.

Även om spelet lovar mer och Halmstad rentav ska få ut mer av deras spel, fortsätter resultaten svikta – och nu ställs de inför en brutal uppgift, ett formtoppat Öis borta. Problem att vänta, helt klart.

Gillar starkt vad Örgryte visat upp på sistone; radar upp solida resultat och har fått in ett typiskt topplagsflyt – har ofta marginalerna på rätt sida och drar det längsta strået i tajta tillställningar. Gäller nu är blodsmak när en vinst skulle placera dem pinnen under kvalplatsen.

Momentum, form och hemmaplan. 2,40 gånger pengarna för den raka ettan tas hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner, rak etta
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, tisdag 6/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.