Speltips inför Örgryte – Öster 13/7: Med siktet uppåt

Martin Efvergren Publicerat: 13 juli 2019

Örgryte och Öster är obesegrade i fyra raka matcher och mycket talar för att båda är på väg uppåt i tabellen. Örgryte brukar göra bra förstahalvlekar och i den statistiken har vi hittat ett intressant spel.

Annons:

Örgryte tog tio poäng på sina fyra sista matcher innan uppehållet då man vann tre raka och kryssade i den senaste, borta mot BP (0-0). Därmed har man heller inte släppt in ett enda mål på fyra matcher.

Innan dess hade man dock en smickrande svit på sex raka matcher utan vinst och i tabellen parkerar man på en sjätteplats. Under våren drogs man med en hel skador och kan man få bukt med den problematiken är det mycket talar för att man kommer att utmana om topplaceringar i höst.

Härnäst väntar ett Öster som kanske är Superettans största negativa överraskning så här långt. Man har gjort minst antal mål (11) i serien och ligger näst-sist i tabellen.

Nu har man dock inte förlorat på fyra raka matcher, vilka samtliga slutat oavgjort, och det mesta talar för att man successivt kommer att kunna klättra uppåt framöver.

Senast spelade man 1-1 hemma mot seriesuveränen Varberg, vilket var en prestation och ett resultat i rätt riktning.

Båda lagen ser ut att vara på väg uppåt

Örgryte har inte släppt in ett enda mål på sina fyra senaste matcher och Öster är seriens målsnålaste lag. Därmed är det inte otänkbart att det här kan bli en målfattig tillställning.

Östers största problem under våren har varit målskyttet. Effektiviteten har varit akilleshälen snarare än det offensiva spelet i stort. Rent statistiskt har man nämligen inte haft problem att skapa målchanser.

På sätt och vis talar det till deras fördel. Trenden är också positiv då man gjort mål i samtliga fyra senaste matcherna.

Totalt har man alltså endast gjort elva mål på tretton matcher – men sex av dessa har gjorts i de fyra senaste drabbningarna. Samtidigt har man släppt in lika många mål i de här matcherna och en målrikare trend är därmed tydlig.

Med andra ord har vi att göra med två lag som båda ser ut att vara på väg uppåt i tabellen. För Östers del handlar nu om att också börja vinna och för Örgryte handlar det om att bibehålla den jämnhöga nivå man hållit på sistone.

Intressant statistik är också att Örgryte är seriens näst-bästa lag (efter Varberg) i första halvlek. I fyra av de sex senaste matcherna har man gjort minst ett mål i första halvlek.

Därför finner vi spelvärde i att hemmalaget kommer att göra mål i första halvlek och det spelas till 1.94 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örgryte gör mål i första halvlek
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 13/7
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.