Speltips inför Örgryte – Västerås 26/4: Framåtlutat ÖIS

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2019

Nykomlingen Västerås gästar topptippade och obesegrade Örgryte och mycket talar för en hemmaseger. I ett offensivt balanserat ÖIS har vi hittat ett par intressanta spelalternativ.

Annons:

Thomas Askebrands ÖIS har, under säsongsinledningen, levt upp till de högt ställda förväntningarna. Efter ett avgörande i den 90:e minuten mot Degerfors senast knep man sin tredje raka seger, vilket ger en tredjeplats i tabellen efter fyra spelade omgångar.

Värvningen av brassen och klubbikonen Aílton Almeida tycktes ge hela klubben en boost inför säsongen och nu har man fått precis en så bra resultatmässig inledning som man hoppats på. Efter många år av tuffa prövningar andas Örgryte IS åter optimism och framtidstro.

Detsamma gäller även fredagskvällens motståndare Västerås SK. Fjolårets avancemang upp till Superettan, i kombination med den goda ekonomi som Viktor Nilsson Lindelöfs karriär gett klubben, har åter väckt stadens intresse för fotboll.

Årets trupp är visserligen relativt erfaren men man har inte satt sprätt på en massa pengar till den här säsongen. Förmodligen är det också klokt tänkt, att ta ett steg i taget och nu primärt försöka etablera sig i Superettan.

Att lyckas med det kan vara en nog så tuff utmaning. Årets säsong inleddes på bästa tänkbara sätt med en seger på bortaplan mot BP men därefter har man kryssat mot Brage, förlorat mot Mjällby och senast blev det 0-0 hemma mot Trelleborg.

På bortalagets skadelista, för resten av säsongen, finns numera viktige Stefan Batan som tvingades utgå senast. Därtill är det även osäkert om Emil Skogh, Albin Sporrong och Boris Ljevar kommer till spel. Simon Nilsson missade Örgrytes senaste match och det återstår att se om han är startklar till den här matchen. Danny Ervik är avstängd efter utvisning senast.

Offensiva Örgryte – en målgaranti

Tränare Askebrand har ett offensivt tänk och en balans i startelvan som är långtifrån baktung. Grundformationen är 3-4-3 där Viktor Sköld, Aílton Almeida och Gustav Ludwigsson utgör en vass offensiv trio som tillsammans svarat för sex av lagets åtta mål.

Örgrytes två första hemmatcher har spelats på Ullevi Stadium, det vill säga inte på ordinarie hemmaarenan Gamla Ullevi vars gräsmatta ännu inte är godkänd för spel. Även denna match kommer alltså spelas på reservarenan – men man bör känna sig ganska hemma där numera.

Underlaget kan komma att bli en faktor i den här matchen. Västerås hemmaunderlag är konstgräs och det är på det underlaget som man har tagit sina poäng så här långt. I bortamatchen mot Mjällby, som spelades på riktigt gräs, såg Thomas Gabrielssons mannar inte lika självklara ut.

Det mesta talar för att ÖIS kommer vara det starkare laget i den här matchen. De kommer till det här mötet med tre raka segrar och en skön bortaseger mot ett bra Degerfors – trots att man var en man mindre den sista halvtimmen. Självförtroendet torde vara på topp och man lär ösa på framåt mot en nykomling vars lag, på pappret, är klart svagare.

Dessa förutsättningar ger ett par olika intressanta spelalternativ. Hos Betway ger en rak etta, i skrivande stund, fina 1.73 gånger insatsen och det spelet kan vi inte motstå. Risk för oddsdropp finns och ett bra alternativ är att hemmalaget kommer att göra över 1,5 mål i den här matchen, vilket står i samma odds som ovan alternativ.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner, rak etta
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, fredag 26/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.