Speltips inför Öster – Brage 3/6: Skrälläge och drömodds!

Spelbloggare Publicerat: 3 juni 2019

Pressen blir allt större för praktfiaskot Öster och mot ett desto bättre vältrimmat Brage kan de ställas inför problem på nytt. En favorit i fara inför måndagens enda Superettanmatch?

Annons:

De stora europeiska ligorna är färdigspelade och Allsvenskan har klivit in i sommaruppehållet. Tack och lov är vardagen densamma i Superettan. Fortsatt mycket att se fram emot i den så täta andradivisionen.

Hypen runt Öster var stor efter ett mycket lyckat Svenska Cupen, där de nådde kvartsfinalen och väl där trillade ur med minsta marginal mot storklubben tillika de svenska mästarna, AIK. Spelartruppen ser, på pappret, dessutom ut att vara av god kvalitet. Tippade som ett namn för striden om de allsvenska platserna.

Men redan när en tredjedel av serien avverkats kan de drömmarna nästintill helt viftas undan; åtta snåla pinnar på tio matcher, minst antal vinster, en, och minst mål, sex till antalet är det bittra facit som placerar dem som nästjumbo. Snarare kontraktet som är fokus.

När – om – ska det vända för Öster? Kan det krävas ett tränarbyte, eller andra rotationer, för att få fart på det hela? Oavsett vad är Christian Järdler en pressad man på sin post. Kontraktet på en tunn lina.

En vinst på tio matcher – varför så stora favoriter?

Till Myresjöhus Arena kommer Brage på besök – ett Brage som överraskat positivt. De nosar faktiskt till och med på toppen och skulle vid händelse av en trea denna måndagsafton överta tredjeplatsen i tabellen.

Vad som framförallt utmärkt Brage är det tajta försvarsspelet; tillsammans med serieledande och just nu helt dominanta Varberg minst insläppta mål – sju stycken. Då ska det påminnas om att seriens mest uddlösa offensiv står på andra sidan planhalvan.

Senast åkte Borlängelaget på en 0-2-förlust när de reste till Stadsparksvallen och ställdes mot Jönköping Södra. Matchen var oerhört tät och båda målen kom inte fören i slutminuterna. Hade kunnat sluta helt annorlunda.

Spelmässigt har Öster absolut gjort sig förtjänta av mer än vad som fåtts ut i rena resultat. Dock utan att det på något sätt sett bra ut.

Minus för gästerna är osäkerheten runt anfallspjäsen Christian Kouakou, fyra mål på 543 spelade minuter. Däremot finns en formstark Anton Lundin, fem fullträffar och med det flest i laget, att tillgå och Brage har det än blir, om Kouakou kan medverka eller ej, offensiva hot.

Någon gång bör det lossna för Öster, men med en ett mardrömsfacit om vinst på tio försök, kan vi inte köpa det klara hemmafavoritskapet såhär på förhand.

Spelet? Dubbelchansen X2 till 2,10 x insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – få 250 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 19:00, måndag 3/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.