Speltips inför Västerås – Dalkurd 28/7: Seriens formstarkaste lag

Martin Efvergren Publicerat: 27 juli 2019

En tuff utmaning väntar Västerås då seriens formstarkaste lag kommer på besök. Dalkurd ser ut att kunna utmana topplagen och vi håller dem som favoriter i det här mötet.

Annons:

Dalkurd har vunnit sex av sina åtta senaste matcher och det är en svit som inga andra lag kan mäta sig med just nu. På dessa åtta matcher har man bara förlorat en – och det var mot Västerås för en månad sedan.

Just den matchen var en obegriplig avvikelse från Dalkurds fina trend. Detta då Västerås vann matchen med hela 6-1.

Att Dalkurd är att räkna med på riktigt bevisade man dock, inte minst, senast mot serieledarna Varberg. Efter ett tidigt straffmål kontrollerade man matchen och höll tätt enda till slutsignalen. Efter 16 omgångar är man därmed sexa i tabellen.

Tiondeplacerade Västerås är sju poäng efter Dalkurd och kommer från ett dubbelmöte med J-Södra. På hemmaplan spelade man 2-2 men senast föll man borta med 2-1.

Båda lagen har två spelare avstängda till det här mötet. Hos Västerås är Jonas Hellgren och Brian Span ej tillgängliga medan detsamma gäller Dalkurds Ferhad Ayaz och Rawez Lawan.

Dalkurd har någonting på gång

Bortsett från de här lagens senaste möte talar Dalkurds resultat på sistone sitt tydliga språk. Dalkurd har någonting på gång och kan mycket väl blanda sig i den absoluta toppstriden.

Förutom haveriet mot Västerås senast så är det egentligen bara avstängningarna på Rawez Lawan och Ferhad Ayaz som talar till deras nackdel. Ayaz var dock inte i startelvan senast utan det är framförallt spelmotorn Lawan som kommer vara saknad.

Emellertid finns det en rad andra spelskickliga mittfältare som kan axla den rollen. I anfallet har man en intressant kombo i target-centern Simon Alexandersson samt unge ghananen Kerfala Cissoko som gjorde sitt sjätte mål för säsongen senast.

Västerås är dock en svårslagen nykomling. Med sina sju kryss har man spelat flest oavgjorda matcher av alla lag. Nu är också formstarke Filip Tronét tillbaka i laget efter avstängning senast.

Bedömningen är dock att Dalkurds kapacitet är högre och att de sannolikt kommer att kunna ta revansch för senaste mötet.

Spelet blir att Dalkurd vinner – med pengarna tillbaka vid oavgjort, till 1.75 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dalkurd draw no bet
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 28/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.