Speltips J-Södra – Öster 1/6: Värdemätare

Axel Sjödin Publicerat: 1 juni 2023

J-Södra och Öster drabbar samman i ett tungt möte precis tabelltoppen där viktiga poäng står på spel.

J-Södra - Öster

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Inför omgången står båda lagen på 16 poäng vardera, med en poäng upp till direkt uppflyttningsplats och fyra poäng upp till Utsikten i serieledning. Det är blytunga poäng som står på spel då vinnaren ger sig in i toppstriden och förloraren kan dras in i den stora mittenklungan som flåsar dem i nacken.

Öster var den stora förhandsfavoriten inför säsongen, och inledde planenligt med fyra raka segrar. Sedan dess har det dock gått tyngre för dem med fyra raka matcher utan vinst, vilket har gjort att de har tappat lite mark i toppstriden. Ännu är det ingen fara och färde, då de har kontakt med lagen i toppen, men de kommer inte att få någonting gratis i år.

Senast lyckades de i alla fall studsa tillbaka med en viktig trepoängare hemma mot Landskrona i en jämn match som avgjordes med en läcker nick från Adam Bergmark Wiberg. Tre poäng var det viktiga, men det var en match som kunde ha slutat lite hursomhelst mellan två jämna lag. Nu återstår det att se ifall de kan fortsätta att bygga vidare på vinsten när de möter ett formstarkt Jönköpings Södra på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

J-Södra har överträffat förväntningarna

För J-Södras del fanns det inga större förväntningar inför säsongen och utanför plan genomgår de ett ekonomiskt stålbad för att försöka undvika konkurs, men det hade man inte kunnat gissa ifall man ser till resultaten. På plan har de verkligen levererat hittills och de kliver in i torsdagens möte med två tunga segrar i ryggen.

GAIS var kanske det bättre laget sett till spelet, men deras sena avgörande borta mot allsvenskans kanske bäst spelande lag innebar tre väldigt tunga poäng på Gamla Ullevi, som få andra kommer att lyckas med under säsongen. Mot Brage i den efterföljande matchen var det däremot inget snack och J-Södra tog en stabil ledning redan tidigt i första halvlek som de aldrig släppte.

Att tappa ledningar och att släppa in mål har annars varit J-Södras svaghet den här säsongen, men med bara ett insläppt mål på deras två senaste matcher börjar de kanske röra sig i rätt riktning. Defensiven lär vara fokuset just nu, då det inte har varit några som helst bekymmer framåt. De har gjort flest mål i superettan än så länge, men är också det lag på den övre tabellhalvan som har släppt in flest.

Det tenderar med andra ord att bli en del mål när J-Södra spelar och överspelet har även suttit i sju av Östers åtta senaste matcher, vilket gör att överspelet ser rätt lockande ut även här för 1.73 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 1 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+