Speltips J-Södra – Sundsvall 15/7: Svaga defensivt

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Den svenska fotbollslördagen sparkas igång med mötet mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall strax efter lunch.

J-Södra - Sundsvall

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jönköpings Södra har fortfarande häng på toppen och har i dagsläget tre poäng upp till GAIS på tredjeplatsen. De hade verkligen behövt en seger hemma mot Sundsvall i den stundande omgången då de möter Utsikten två gånger och Öster däremellan i de tre kommande omgångarna. Sundsvall håller sig i sin tur på rätt sida strecken på den nedre tabellhalvan, men går in i lördagens match med tre raka förluster i ryggen.

Med tanke på de ekonomiska svårigheter som J-Södra har att brottas med så har de verkligen presterat över förväntan den här säsongen. De har numera fått en handlingsplan godkänd av SvFF, men de begränsade tillgångarna har gjort att de i stort sett har varit tvungna att sälja sin skyttekung Pashang Abdulla under transferfönstret utan att riktigt kunna ersätta honom.

Det är framförallt offensivt som J-Södra har imponerat, och även om de har kvar Robin Book så har de definitivt tappat spets. Mot Landskrona senast spelade de 1-1 på bortaplan där de tog ledningen efter en bra första halvlek. BoIS kom dock in i matchen betydligt bättre i andra halvlek och där hade J-Södra problem med att hantera Ousmane Diawara i Landskrona-anfallet. Kvitteringen kom välförtjänt och de var dessutom väldigt nära att få hål på smålänningarna ännu en gång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sundsvall dras med ett flertal skador

Inför omgången står Sundsvall på 16 poäng, två poäng ovanför Örebro på negativ kvalplats. Men trenden är väldigt oroväckande för Sundsvalls del, då de har förlorat tre raka matcher med den sammanlagda målskillnaden 1-11. De släppte in klart flest mål i allsvenskan under fjolåret och toppar nu även den statistiken i superettan efter ett flertal bedrövliga försvarsinsatser.

De har dock haft lite otur i och med att Dennis Olsson är långtidsskadad samtidigt som Alexander Blomqvist och Rasmus Lindkvist båda har åkt på skador och har missat matcher på senare tid. Det är tre defensiva spelare som de får klara sig utan, och de har tvingats värva in ett relativt oprövat kort i form av Ludvig Svanberg från Hammarby Talang.

Sundsvalls backlinje hade förtvivlat svårt att hålla koll på Västerås Jabir Abdihakim Ali senast, som fick stora ytor att arbeta med, vilket gjorde att han kunde pricka dit två mål. Sundsvall inledde matchen piggt och tog också ledningen, men den blev väldigt kortvarig och slutresultatet kunde sett mycket värre ut med tanke på de chanser som de släppte till.

J-Södra har förvisso tappar lite offensiv spets, men mot Sundsvall bör de kunna sätta dit ett par bollar oavsett. J-Södra själva har inte direkt imponerat defensivt de heller, vilket bäddar för en målrik tillställning mellan två framtunga lag. Vi kombinerar därmed dubbelchans 1X med över 2,5 mål för 2.16 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:00, lördag 15 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+