Speltips Jönköpings Södra – AFC Eskilstuna 12/5: Stark öppning

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2023

Den svenska fotbollshelgen drar igång med ett möte från Stadsparksvallen där J-Södra ställs mot AFC Eskilstuna.

J-Södra - AFC Eskilstuna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots en väldigt tung start på året med miljonbelopp i skulder och tal om konkurs har Jönköpings Södra inlett säsongen i superettan på ett ganska bra vis. Efter de sex inledande omgångarna är de fortfarande obesegrade och har skrapat ihop tio poäng i tabellen – tre poäng bakom lagen i ledning. Det är betydligt bättre än vad det har gått för AFC som står på fem poäng med tre förluster i bagaget.

J-Södra hade stora problem under fjolåret och var med i bottenstriden ända in i den sista omgången, men klarade sig tillslut undan kval. Mycket i spelet går att känna igen sedan fjolåret, men det ser bättre ut – särskilt offensivt. De är laget som har gjort näst flest mål i serien hittills med sina tolv fullträffar och både Pashang Abdulla och Robin Book huserar högt upp i skytteligatabellen.

Defensiven är dock fortsatt ett problem som de inte verkar ha lyckats lösa sedan fjolåret där de släppte in näst flest mål i serien. Det är samma även i år och deras senaste 3-3 match bort mot Östersund känns ganska talande för hur laget ser ut i dagsläget. Det känns lite skakigt bakåt och det underlättas inte av att Adam Ben Lamin drog på sig ett rött kort i slutminuterna borta mot Östersund senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC har två tunga bortaförluster i ryggen

Gästerna har inte haft någon strålande säsongsinledning till skillnad från fjolåret och går in som nederlagstippade inför fredagens match. De fick med sig ett oavgjort resultat hemma mot Utsikten senast och har nu tagit poäng i två raka hemmamatcher åtminstone.

Borta har det sett sämre ut. De inledde med ett kryss borta mot ett formsvagt Örgryte och har sedan dess förlorat med 0-3 två gånger om på deras bortaresor. AFC har i vanlig ordning haft en del spelaromsättning inför säsongen och det kan säkerligen ta ett tag innan allt sätter sig, men än så länge ser det rätt tamt ut framåt med bara två mål gjorda på deras fem senaste matcher.

Defensivt har det inte sett bra ut och om J-Södra fortsätter att vara på hugget så bör de kunna stänka dit ett par bollar. De har varit effektiva på de chanser de har skapat hittills och för 1.94 gånger pengarna hos Betinia tycker jag att det finns spelvärde på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: J-Södra vinner
Odds: 1.94
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 12 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+