Speltips Jönköpings Södra – Dalkurd 23/7: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 22 juli 2022

Det är väldigt mycket som står på spel då J-Södra välkomnar Dalkurd till Stadsparksvallen på lördagen.

Jönköpings Södra - Dalkurd

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det skiljer en poäng mellan dessa båda lag och båda är placerade på varsin nedflyttningskvalplats. Med fyra, respektive fem poäng upp till Västerås och säker mark så gäller det verkligen för båda lagen att ta tillvara på chansen att trycka dit en bottenkonkurrent och hänga på uppåt i tabellen.

Det verkar åtminstone röra sig åt rätt håll för Jönköpings Södra som nära inpå har fördubblat sin poängskörd sedan superettan drog igång igen under sommaren. Två kryss och en tung trepoängare mot tabelljumbon Östersund har gjort att de har klättrat förbi Dalkurd i tabellen och numera har ställt in siktet lagen ovanför dem.

Men bortsett från förlusten mot Halmstad så har motståndet inte heller varit det tuffaste och det är långt ifrån någon självklarhet att J-Södra är förmögna att ta sig ur bottenträsket trots den fina poängskörden i de senaste omgångarna.

De kommande tre matcherna för J-Södra kommer att avgöra väldigt mycket då Dalkurd först står på schemat innan de återigen möter Östersund och därefter Västerås som är lagen närmast ovanför dem i tabellen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dalkurd har haft det svårt på bortaplan

För gästernas del så har det gått mycket upp och ned under säsongen, även det mestadels har varit ned. Efter att ha slagit topplaget AFC Eskilstuna i slutet av juni så har de nu åkt på tre raka förluster utan att ha gjort ett enda mål.

De blev överkörda med 0-5 mot Brommapojkarna för ett par veckor sedan och deras senaste match mot Örebro kändes så gott som över efter en kvart. ÖSK lyckades ta en väldigt tidig 2-0-ledning, vilket stod sig matchen ut.

Dalkurd har en del fart i spelet, men har haft förtvivlat svårt att göra mål, samtidigt som de läcker en hel del bakåt. Det säger sig självt att det inte är någon hållbar kombination. Det är bara Östersund som har gjort färre mål framåt i superettan hittills i år.

Gästernas bortaform är verkligen inte heller något att hänga i granen. De har fortfarande inte vunnit på bortaplan och har bara gjort mål i en av sex matcher hittills på bortagräs. Jönköpings Södra är däremot laget som har släppt in flest mål i ligan och kanske kan det lossna lite här. J-Södra borde åtminstone på papper vara det starkare av de två lagen hursomhelst och resultaten på senare tid pekar också på att de har en starkare form. Därmed spelar vi också på den raka ettan här för 2.05 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Jönköpings Södra vinner
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: