Speltips Landskrona – Östersund 5/8: Jämn tillställning

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Mittenlagen Landskrona BoIS och Östersund drabbar samman i hopp om att närma sig toppen av tabellen.

Landskrona - Östersund

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Både Landskrona och Östersund står på 21 poäng vardera efter 16 spelade omgångar och ligger stabilt kring mitten av tabellen. Dessa båda lag drabbade samman i mitten av juli då var det inget snack om saken då Östersund vann med hela 4-1. Resultatet speglar kanske inte hur matchbilden såg ut helt och hållet, men sätter man dit fyra mål är det inget snack om att man förtjänar att vinna.

Segern mot Landskrona är emellertid Östersunds enda sedan återstarten, och det har följts upp av två raka kryss mot sina rivaler i norr. Senast blev det 1-1 i Norrlandsderbyt mot Sundsvall, trots att Östersunds Cesar Weilid drog på sig ett rött kort redan i den 23:e minuten. ÖFK spelade fortsatt rätt bra även med en man mindre och kunde kriga till sig en kvittering i den andra halvleken.

Att inte förlora matchen mot sina främsta rivaler, trots det numerära underläget, lär ha varit en viktig moralisk seger – även om de säkerligen hade hoppats på tre poäng på Jämtkraft Arena inför. Trots att de var nära att åka ut förra säsongen, samtidigt som de har haft enorma ekonomiska problem och begränsade möjligheter att värva, så har de lyckats bra i år. De var tvungna att sälja Chovanie Amatkarijo tidigare under säsongen utan att ersätta honom, men målproduktionen har bevisligen fortsatt fungera ändå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona tog en tung seger senast

Efter några mindre bra resultat sedan återstarten så kom en tung seger i den senaste omgången då de körde över Trelleborg med 3-0 i Skånederbyt. Melker Jonsson tryckte dit ett tidigt ledningsmål och när Trelleborgs Johan Stenmark minuten senare drog på sig rött kort och en straff så var matchen i stort sett över. De gick upp i en tremålsledning redan efter 17 minuter, och även om Landskronas Samuel Kotto drog på sig ett rött kort i den 46:e minuten så lyckades BoIS hålla undan resten av matchen.

Det var en väldigt viktig seger för ett Landskrona som hade börjat halka nedåt i tabellen och som bara hade två poängs marginal ned till de negativa kvalplatserna inför den senaste omgången.

Även Landskrona har släppt ett par tongivande spelare i form av Camil Jebara och Melker Widell under sommaren. Men till skillnad från ÖFK har de tillräckligt med ekonomiska muskler för att försöka ersätta sina tapp.

Detta är inte en helt lätt match att försöka förutspå då Östersund har varit någorlunda starka på bortaplan. Istället spelar vi på att båda lagen gör mål, vilket har suttit i fyra av de fem senaste matcherna för båda lagen. Spelet hittas hos Bet365 för 1.70 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, lördag 5 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+