Speltips Landskrona – Trelleborg 17/7: Skånederby!

Martin Efvergren Publicerat: 12 juli 2021

Lördagseftermiddagen bjuder på ett hett Skånederby och toppmöte i Superettan då Landskrona BoIS tar emot Trelleborgs FF. Matchen spelas den 17 juli med avspark kl 15.00.

Landskrona – Trelleborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen och succélaget Landskrona gick in i sommaruppehållet som serieledare och när Superettan nu återstartar stundar ett högintressant Skånederby mot Trelleborg.

Landskrona har överträffat alla förväntningar så här långt. Tränare Billy Magnusson förfogar över ett lokalt förankrat lagbygge som nästan helt och hållet är samma lag som spelade i Division 1 förra året.

Med små medel har man lyckats forma ett lag som alltså står sig mer än väl även i Superettan. Efter 11 spelade matcher står Landskrona på 22 poäng och man har tre raka segrar i ryggen.

Skånekonkurrenten Trelleborg har satsat med större ekonomiska medel och var topptippade inför säsongen. De har inte imponerat på samma iögonfallande vis som Landskrona så här långt men man är inte långt bakom i tabellen.

TFF står på 19 poäng efter 11 matcher och även de vann sina tre sista matcher innan uppehållet. Därmed har vi att se fram emot ett derby mellan de här två lagen som känns hetare än på mycket länge.

Defensiven är framgångsfaktorn

Landskrona är tre poäng före Trelleborg i tabellen och har hemmaplansfördel, vilket gör att man står som knappa favoriter här. En Bois-seger ger cirka 2.50 gånger pengarna.

Inför säsongen och på pappret är Trelleborg favoriter men det laglojala och vägvinnande spel som Landskrona visat upp så här långt gör att utgången känns öppen och oviss.

Expected goals-statistiken är ganska intressant om vi tittar på de här båda lagen. Där är de väldigt lika i det att man ligger i botten vad gäller skapade målchanser men i toppen vad gäller att man släpper till väldigt få målchanser.

Med andra ord talar de här siffrorna för att det framförallt är defensiven som gjort att de ligger i toppen av tabellen. Därtill har man varit effektiva framåt.

Mycket talar således för en jämn match som inte kommer bjuda på så många stora målchanser.

Trelleborg har ett svårforcerat mittlås i Fredrik Liverstam och Isak Jönsson och man höll nollan i två av de tre senaste matcherna. Landskrona har totalt släppt in 10 mål 11 matcher, varav två mål på de tre senaste matcherna.

Sammantaget gör detta att jag tror på en tät drabbning mellan två defensivt välorganiserade lag. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.77
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:00, lördag 17 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: