Speltips Norrby – Utsikten 23/5: Målglada gäster

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2022

Norrby IF tar emot Utsikten BK i den nionde omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 23 maj 2022 med avspark kl 19:00.

Norrby – Utsikten

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby IF var en positiv överraskning förra säsongen, men har inte kommit upp i samma nivå under inledningen av den här säsongen i Superettan. Efter åtta spelade matcher har man tagit elva poäng vilket ger en tionde plats i tabellen.

Norrby inledde emellertid lovande då man vann sina två första matcher där den andra var mot Halmstad på bortaplan. Därefter radade man upp fem raka matcher utan seger, varav tre förluster och två kryss. På dessa matcher gjorde man endast ett mål framåt.

I torsdagens bortamöte mot AFC Eskilstuna kunde man så bryta den sviten. Man fick då en bra start med ett tidigt ledningsmål och vann till slut med 2-1.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby ses som klara favoriter

Nykomlingen Utsikten har fått en bra start på säsongen i Superettan. Efter åtta matcher har man tagit 13 poäng, vilket ger en sjunde plats i tabellen.

På de två senaste matcherna har det dock bara blivit en poäng. I den näst senaste omgången mot J-Södra på bortaplan åkte man på sitt tredje röda kort för säsongen och den här gången var det det som stjälpte dem. Det var en jämn match som Utsikten mycket väl hade kunnat få med sig poäng ifrån, men utvisningen bidrog till att det rann iväg till 5-2-förlust.

Onsdagens hemmamöte mot Landskrona blev också det en målrik tillställning. Utsikten hade då ledningen med 2-1, men i slutskedet kunde gästerna kvittera till 2-2 som blev slutresultatet.

Bosko Orovics Utsikten påminner en del om Norrby på så vis att man inte är stadens stora lag. Med små resurser har man fått ihop ett starkt kollektiv och det är en modell som brukar räcka rätt långt i den här serien.

När de nu ställs mot varandra är det Norrby som gäller som, i mitt tycke, lite väl stora favoriter. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.75 gånger insatsen.

Norrby har haft problem med målskyttet, men har nu gjort tre mål på de två senaste. På hemmaplan mot en nykomling lär man vara offensivt inriktade, men de kommer få se upp då ställs mot ett lag som definitivt inte haft svårt för att göra mål. Utsikten har gjort minst två mål i alla matcher förutom premiären. Totalt har man gjort 17 på åtta matcher.

Givet detta, tror jag det finns goda möjligheter att båda lagen kommer göra mål i den här matchen. Mitt spel blir alltså att båda lagen gör mål till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 23 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: