Speltips Norrby – Värnamo 19/6: Otippat toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 19 juni 2021

Uppstickarna Norrby och Värnamo gör på lördagen den 19 juni upp i ett toppmöte som ytterst få hade tippat på förhand. Lagens skrala målskörd på sistone gör dock att väldigt mycket talar för en mer tillknäppt tillställning.

Norrby – Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Boråslaget Norrby, i total skugga från stadens stora klubb Elfsborg, har verkligen inte bett om ursäkt för sig den här säsongen. De flesta hade tippat dem i bottenskiktet men efter 10 spelade matcher står man på 17 poäng vilket ger en definitiv tätkänning.

Efter fyra raka segrar har man dock tappat lite momentum i de två senaste matcherna där man förlorat mot Gais och senast spelade 0-0 borta mot Öster. Totalt sett har man emellertid visat att man är ett lag som är välorganiserat och väldigt jobbiga att möta.

Detsamma kan sägas om nykomlingen Värnamo som möjligen är en ännu större skräll så här långt. Med en match mindre spelad än de övriga topplagen står även Värnamo på 17 poäng.

Precis som Norrby har man dock bara tagit en poäng på de två senaste matcherna. Senast föll man hemma mot Trelleborg med 1-0 och dessförinnan spelade man 0-0 borta mot Örgryte.

Således har man inte gjort mål i de två senaste matcherna och på de fyra senaste har man totalt bara nätat en gång. Efter nio spelade matcher har man en målskillnad på 8-4 vilket tydligt vittnar om att det nästan alltid blir målsnålt när Värnamo är involverade.

Båda dessa lag har en tydlig spelidé som burit frukt och även om de har kvalitet i det offensiva spelet så är det framförallt den defensiva organisationen som tagit dem till de fina positioner de har just nu strax innan Superettan tar ett sommaruppehåll.

Uddlöst framåt

Jonas Thern och Robin Asterheds Värnamo har överraskat de flesta med ett lag som på pappret inte har förstärkts nämnvärt sedan förra säsongen i Division 1. Framförallt har man ett väldigt spelskickligt centralt mittfält som gör att man kan kontrollera matcher på sätt som nykomlingar sällan har förmågan att göra.

Senast mot Trelleborg dominerade man matchbilden stort men föll ändå med 1-0. I den matchen blev det ganska tydligt att lagets sämsta del är i den sista tredjedel. Längst fram saknar man den spetskvalitet som ett lag som till exempel Trelleborg har.

På nio matcher har Värnamo alltså bara släppt in fyra mål och det är inte för att man har backat hem och prioriterat försvarsspel utan snarare för att man är så pass genomtänkta och skickliga i sitt spel med boll.

Om det är något som förenar de här lagen så är det ett väldigt solitt grundspel där man är väl samspelta och införstådda med vad man ska göra. Detta gör att man släpper in få mål samtidigt som man kan argumentera för att det saknas viss spets och notoriska målskyttar i båda trupperna.

På Värnamos 5 senaste matcher har det totalt endast gjorts 3 mål där Värnamo har målskillnaden 2-1. Norrby har inte gjort mål i de två senaste matcherna och det har totalt gjorts under 2.5 mål i 3 av deras 4 senaste matcher.

Med andra ord talar nästan allt för att det här kommer att bli en målsnål tillställning och under 2.5 mål totalt känns därför som en ytterst sannolik utgång. Det spelas till 1.72 hos Campobet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.72
Bolag: Campobet
Spelstopp: 15:00 lördagen den 19/6 2021
TV: 
Stream:  dplay logo

Jämför odds: