Speltips Örebro – GAIS 31/7: Pressade lag

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

Två pressade lag ställs mot varandra då Örebro tar emot GAIS på Behrn Arena under måndagskvällens superettan.

Örebro - GAIS

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Resultatmässigt har det inte gått något vidare för något av dessa två lag under senare tid, och en trepoängare hade gjort väldigt gott oavsett var den hamnar under måndagskvällen. Örebro ligger i skrivande stund bara en poäng ovanför Örgryte på direkt nedflyttningsplats och behöver alla poäng de kan komma över i nuläget. GAIS har i sin tur tappat en hel del mark i kampen om toppositionerna och har, trots fint spel, haft svårt att få med sig segrar.

Dessa båda lag möttes på Gamla Ullevi precis innan uppehållet och då var det inget snack om saken då GAIS körde över ÖSK med klara 4-0. Resultatet kanske inte speglar matchbilden helt och hållet, men Makrillarna var det bättre laget och vann välförtjänt, men efter återstarten har det gått desto sämre för göteborgarna.

Grönsvart såg ut att gå mot allsvenskan med stormsteg, men de väntar fortfarande på sin första seger efter återstarten och har tappat sin topp tre-placering under samma period. Öster har plötsligt hittat formen och står nu fyra poäng ovanför GAIS med en match mer spelad. Det gäller därmed för GAIS att studsa tillbaka direkt med en vinst ifall de inte vill bli lämnade bakom.

Spelmässigt har det fortsatt sett bra ut, men effektiviteten framåt har varit ett problem för de grönsvarta. Med ett enda mål på de tre senaste matcherna finns det fog för oro, men ännu finns det tid att reparera misstag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trepoängarna uteblir för Örebro

Sedan storförlusten mot GAIS har det blivit tre raka oavgjorda resultat för Örebros del, som fortsätter sin fina svit på hemmaplan. De har bara en enda förlust framför hemmapubliken på Behrn Arena i år, och är obesegrade i sex raka hemmamatcher.

Men trepoängare har de haft det väldigt svårt att komma över, och det har inte gjorts lättare av att de sålt av såväl Noel Milleskog som Samuel Dahl. Tidigt i transferfönstret imponerade de med värvningen av Kalle Holmberg, men frågan är om han kan väga upp för vad de tappat i övrigt.

ÖSK ser ut att gå ännu en tung säsong till mötes, och även om de har undvikit att förlora på senaste så har de knappast imponerat heller. En missad straff från den tidigare nämnda Holmberg i det senaste mötet mot Sundsvall svider lite fortfarande kanske, men de verkar fortsatt sakna spetsen för att avgöra matcher på riktigt.

Örebro lär i alla fall försöka stänga ner ett trubbigt GAIS, i vetskap om att en öppen matchbild förmodligen inte hade gagnat dem. Deras fina hemmafacit gör också att tvåan känns lite väl riskabel och istället kikar vi på underspelet för oddsen 1.88 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 31 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+