Speltips Örebro – J-Södra 14/8: Fem raka kryss

Axel Sjödin Publicerat: 14 augusti 2023

Både Örebro och J-Södra hade mått väldigt bra av en trepoängare från måndagens möte på Behrn Arena.

Örebro - J-Södra

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sedan återstarten har Örebro inlett med fem raka oavgjorda resultat, vilket gör att de fortsatt håller sig kvar kring nedflyttningsstriden. J-Södra har i sin tur börjat tappa mark på den övre tabellhalvan, och på senare tid har vi nog fått en antydan om att de inte riktigt hör hemma uppe i toppstriden i år.

I den senaste omgången såg den oavgjorda sviten ut att brytas då ÖSK låg under med 0-2 borta mot Trelleborg. Men de lyckades hämta upp och tryckte in kvitteringen i den 95:e minuten för att återigen säkra en poäng för nionde gången den här säsongen. Även om det får ses som ett positivt resultat senast så börjar de oavgjorda resultaten bli ett bekymmer för klubben som riskerar att köra fast nere i bottenträsket om trenden inte vänder snart.

Trots att de inte haft några marginal i tabellen har de vågat sälja av både Noel Milleskog och Samuel Dahl till Djurgården, vilket mycket väl kan straffa sig. Stor vikt har lagts på det prestigefyllda nyförvärvet Kalle Holmbergs axlar, då han måste börja leverera för att hålla ÖSK kvar i superettan. Senast lyckades han i alla fall sätta dit sitt första mål sedan han anslöt i början av sommaren, vilket lär ha varit en lättnad – inte minst då han brände en straff mot Sundsvall tidigare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

J-Södra har haft det tufft mot toppmotstånd

Gästerna har länge varit med i toppstriden, men har till på senaste börjat halka nedåt i tabellen. Det var nog ofrånkomligt efter försäljningen av skyttekungen Pashang Abdulla, men de ska trots allt vara nöjda med vad de har åstadkommit hittills, och håller de sig bara kvar samtidigt som de köper tid till att lösa klubbens ekonomiska bekymmer så får det ses som en långsiktig seger.

På senaste tiden har J-Södra haft ett väldigt tufft spelschema med dubbla möten mot Utsikten och ett mot Öster i de tre senaste omgångarna. Tyvärr innebar det tre raka förluster, vilket också har blivit ett kvitto på att de inte riktigt håller måttet för att utmana om uppflyttningsplatserna till allsvenskan.

Men nu har de i alla fall ett lättare spelschema framför sig ett bra tag framöver, och kan kanske vara med och störa lagen ovanför dem om de halkar till – förutsatt att J-Södra kan hitta tillbaka till den fina form de haft tidigare under säsongen.

Örebro är i mitt tycke lite väl starka favoriter inför det här mötet. De har förvisso bara förlorat en match på hemmaplan i år, men de har också bara vunnit två. J-Södra har fortfarande kvalitet och ska inte dömas ut helt efter de senaste förlusterna, och ÖSK saknar fortfarande ganska mycket i spelet för att vara någon klar favorit mot tufft motstånd. Jag spelar väldigt sällan på kryss, men med tanke på ÖSK:s facit på senaste så är det trots allt väldigt lockande att göra det för de 3.65 gånger pengarna som Coolbet erbjuder här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X – Oavgjort
Odds: 3.65
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 14 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+