Speltips Örebro – Öster 14/5: Tidig matchstart

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2022

Topptippade Örebro SK och Östers IF ställs mot varandra i den sjunde omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 14 maj 2022 med avspark kl 13:00.

Örebro – Öster

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. CASINO-TIPS

Örebro SK kommer från en tung säsong i Allsvenskan och det planerade återtåget fick ett abrupt hack i och med Joel Cedergrens misslyckade tid i klubben. Han och spelartruppen drog inte jämnt och redan efter en spelad match i Superettan fick Cedergren sparken.

Axel Kjäll klev då åter ner som huvudtränare och han fick en bra start. Örebro vann de två första matcherna under Kjälls ledning, men det är förstås ett stort misslyckande att man behövt sparka sin nya tränare redan efter en omgång.

I de två efterföljande matcherna åkte ÖSK på förluster mot både Halmstad och Västerås. I måndags kunde man sedan studsa tillbaka och vinna hemma mot Östersund med 1-0 efter ett sent avgörande mål av det inhoppande nyförvärvet Vincent Thill.
VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Tät tillställning

Öster har också de valt att bygga om med ny tränare inför den här säsongen. I deras fall ser det ut att ha varit ett mer lyckat val då Srdjan Tufegdzic fått en väldigt bra start som Öster-tränare.

Efter sex spelade matcher står Öster på 13 poäng och man kommer från två raka segrar. Enda egentliga plumpen i protokollet så här långt är hemmaförlusten mot Brage i den andra omgången. På de fyra senaste matcherna har man tagit tre segrar och ett kryss och har endast släppt in ett mål totalt på dessa matcher.

Öster kommer nu från en 2-0-seger hemma mot Norrby och dessförinnan besegrade man Dalkurd borta med 3-0.

Öster var Superettans målsnålaste lag förra säsongen. De var väldigt stabila bakåt men var också ganska begränsade i sitt offensiva spel. Tufegdzics främsta uppgift var att utveckla den biten, vilket han ser ut att ha ganska lyckats väl med så här långt samtidigt som de fortsatt är svåra att få hål på.

Förutsättningarna är jämna inför det här mötet. Örebro gäller som knappa favoriter hos spelbolagen då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.65 gånger insatsen.

Som jag ser det bör Öster snarare ses som favoriter. Örebro har visserligen hemmaplansfördel och ett starkt lag på pappret, men Öster har övertygat mer under de första sex omgångarna.

Jag håller alltså Öster som knappa favoriter, men framförallt räknar jag med att det blir en jämn och tät tillställning. Det har gjorts under 2.5 mål i tre av de fyra senaste matcherna vad gäller båda lagen. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål även i den här matchen till 1.72 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: bet365
Spelstopp: 13:00, lördag 14 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: