Speltips Örebro – Öster 7/7: Viktiga poäng på spel

Axel Sjödin Publicerat: 7 juli 2023

Örebro SK ställs mot Östers IF i ett intressant möte från Behrn Arena, där mycket står på spel i återstarten.

Örebro - Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varken Örebro eller Öster lär vara särskilt nöjda med vårsäsongen, men har nu haft ett uppehåll för att ladda upp och ta nya tag. Örebro har hittills fortsatt på samma spår som under fjolåret och har inte alls kommit upp i den nivå som man förväntar sig av en klubb av ÖSK:s storlek. De ligger i dagsläget på negativ kvalplats och behöver plocka alla poäng de kan komma över.

Öster var i sin tur, tillsammans med Helsingborg, stora favoriter till att knipa en av de två direktplatserna upp till allsvenskan, men har inte riktigt lyckats leva upp till förväntningarna. Inledningsvis såg det strålande ut, men efter deras fyra inledande vinster har det bara blivit två på deras åtta senaste matcher.

De såg ut att studsa tillbaka runt månadsskiftet mellan maj och juni, men avslutade trots allt våren med två raka förluster, vilket gör att de har halkat ned till femte plats. Ännu har de all tid i världen att reparera sina misstag, men utvecklingen har varit oroväckande för de stora förhandsfavoriterna.

Deras senaste förlust borta mot Gefle lär ha varit väldigt tung, då de dominerade spelet, men trots det hamnade de i ett 0-2-underläge. De lyckades hämta upp det, men det var tillslut Gefles Anton Lundin som punkterade matchen med 3-2 i den 88:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro har rott hem en prestigevärvning

Formen kan knappast påstås vara särskilt mycket bättre för Örebros del, med en vinst på deras sex senaste, vilket kom mot just bottenkonkurrenten Gefle. Men de avslutade vårsäsongen med att bli rejält överkörda borta mot GAIS i en match som de förlorade med 0-4.

Men ÖSK har inte legat på latsidan under uppehållet, där man har säkrat superettans klart största värvning under fönstret. Kalle Holmberg återvänder nämligen hem till klubben efter spel på Malta och kan mycket väl bli den pusselbit som klubben har saknat i offensiven. Oavsett så är det helt klart en prestigevärvning för en klubb långt ned i superettan.

Vi får se hur stor påverkan Holmberg kommer att ha direkt, men sett över säsongen lär han nog kunna göra skillnad. Örebro har dock haft problem även i defensiven och är fortsatt nederlagstippade inför mötet mot topplaget Öster.

Öster har legat lågt på transfermarknaden, då de har en trupp som ska kunna konkurrera i toppen – och ett uppehåll var kanske precis vad de behövde. Jag tror att Öster ska kunna lösa detta med tanke på hur bleka Örebro har sett ut, och hur svårt de har haft att hävda sig i spelet i många matcher. För 2.25 gånger pengarna spelar vi därmed på den raka tvåan hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster vinner
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 7 juli
TV:  cmoresport logoDiscovery+
Stream: