Speltips Örebro – Trelleborg 17/7: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 17 juli 2023

Det är viktiga poäng som står på spel i superettans bottenstrid mellan Örebro och Trelleborg på måndag.

Örebro - Trelleborg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Superettan-omgången avrundas på Behrn Arena med ett möte mellan två lag som hittills inte riktigt har fått säsongen dit de hade önskat. Örebro ser ut att gå ännu en frustrerande säsong till mötes och ligger inför omgången på fjortonde plats. Trelleborg hade i sin tur högt ställda förväntningar på sig efter deras starka fjolårssäsong, men har periodvis sett väldigt bleka ut.

Örebro ligger, två säsonger efter att de åkte ut ur allsvenskan, för närvarande på negativ kvalplats och har inte haft särskilt många glädjeämnen hittills under säsongen. Christian Järdler har haft en del att bita i då spelet stundvis har sett väldigt håglöst ut och där målskyttet har varit ett stort problem.

Med sina tolv gjorda mål hittills är det bara tre lag som är sämre i serien, och även om det har sett godkänt ut defensivt så har det inneburit lite väl många oavgjorda resultat. Noel Milleskog har varit en av få ljuspunkter för laget, då han med sina fem mål har varit ett hot framför mål, men han har nu sålts till Djurgården och de räknar alltså kallt med att prestigevärvningen av hemvändaren Kalle Holmberg kommer att ge resultat.

De tog i alla fall en stark poäng i omstarten då de kom tillbaka från underläge och kryssade hemma mot Öster. Spelet såg bättre ut igen, och även om det var den numera sålde Milleskog som skrev in sig i målprotokollet så kan de kanske vara på rätt väg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trelleborg har två raka förluster i ryggen

Helsingborgs förfärliga vårsäsong har fått störst rubriker, men i bakgrunden har även Trelleborg presterat långt under de förväntningar som fanns på dem inför säsongen. De inledde säsongen väldigt svagt med fem förluster på sina sex inledande matcher, och även om de har studsat tillbaka med en bra period under våren så ligger de fortfarande bara två poäng ovanför Örebro, och är i riskzonen för att dras ned i bottenstriden igen.

Trelleborgs fina svit under maj bröts precis innan uppehållet genom en 1-3-förlust borta mot Jönköpings Södra, och de inledde även höstsäsongen med ett tungt bakslag i form av en 0-3-förlust hemma mot Utsikten.

TFF bör ha potential att lyfta i tabellen, och vi har fått se några smakprov på varför de var så pass högt förhandstippade som de var, men de har inte riktigt fått pusselbitarna på plats och har haft ganska svårt med att skapa vassa målchanser i många matcher.

ÖSK har bara förlorat en enda hemmamatch i år, trots att de ligger så långt ned i tabellen. Det har ofta varit målsnåla matcher med små marginaler och då de dessutom saknar Milleskog nu så har de tappat ännu mer offensiv spets. För 1.95 gånger pengarna hos Bet365 så lockar därmed underspelet, vilket har suttit i sex av Örebros sju hemmamatcher än så länge.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 17 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+