Speltips Örgryte – Dalkurd 29/5: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2022

En sexpoängare i superettans bottenstrid väntar på Gamla Ullevi då Örgryte tar sig an Dalkurd.

Örgryte - Dalkurd

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dalkurd är som nykomling till superettan som väntat inblandade i bottenstriden efter nio omgångar. Att Örgryte däremot skulle vara tabelljumbo vid det här laget var det nog ingen som väntade sig.

Göteborgsklubbens stora flopp har varit en av de stora rubrikerna under vårsäsongen i superettan och är väl ingen nyhet vid det här laget. Dane Ivarsson fick lämna sitt tränaruppdrag för ett par veckor sedan och har ersatts av Brynjar Gunnarsson som har lett laget i de två senaste omgångarna.

Defensivt så har saker och ting blivit bättre i alla fall, men det har bara blivit en poäng från de två matcher som de har spelat sedan tränarbytet. Trelleborg visade sig vara lite för starka, men det gick att se tecken på förbättringar i deras senaste bortamatch mot Östersund där de med lite tur hade kunnat få med sig tre poäng.

Istället så får de sikta på att ta säsongens första trepoängare mot Dalkurd nu på söndag. Nicklas Bärkroth kunde göra ett inhopp senast mot Östersund och hade såklart varit ett viktigt tillskott ifall han är redo att starta till helgen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dalkurd är det sämre laget på papperet

Även Dalkurd har hunnit med att genomföra ett tränarbyte tidigt på säsongen. Redan efter sex omgångar så fick Dalibor Savic lämna plats på tränarbänken till Yasin Aras som har hunnit bättra på poängskörden något. Dalkurd har en historia av ett ganska kort tålamod med tränare och det återstå att se hur långlivad Aras blir om inte resultaten håller i sig.

De tog i alla fall poäng mot två toppmotståndare då de besegrade den andra nykomlingen Skövde med 3-1 och därefter kryssade i en mållös match mot Brage. Men detta följdes upp av en förlust hemma mot bottenkonkurrenten Västerås. Dalkurds resultat är rätt ojämna med andra ord, men med den kvalitet de besitter i truppen så lär de nog få finna sig i att vara inblandade i bottenstriden under säsongen.

ÖIS är, trots hur säsongen har sett ut hittills, klara favoriter på söndag. De är alldeles för bra på papperet för att ligga såhär lågt och det gäller att de får igång sina spelare, såsom förra säsongens skyttekung Ajdin Zeljkovic, för att börja klättra.

Örgryte verkar som sagt ha stabiliserats defensivt något, men har fortsatt problem med målskyttet. Därmed ser spelet på under 2,5 mål rätt lockande ut för 2.00 gånger pengarna som Expekt erbjuder.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: