Speltips Örgryte – GAIS 3/8: Göteborgsderby!

Axel Sjödin Publicerat: 2 augusti 2021

Ett riktigt klassiskt derby mellan ÖIS och GAIS på Nya Ullevi piggar upp vilken tisdag som helst. Vi kikar närmare på matchen.

Örgryte - GAIS

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nu för tiden kanske det inte är högkvalitativ fotboll man förknippar med något av lagen, men starka känslor lär det inte vara ont om när de båda Göteborgsklubbarna drabbar samman på Ullevi.

Ingen av klubbarna har en särskilt bra säsong hittills och de befinner sig båda intressant nog på 14 poäng efter 13 spelade matcher. De har så smått börjat halka efter mittenklungan av lag och är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden fortfarande. Det är alltså mycket mer än bara ära som står på spel i det här derbyt. Vid vinst får man distans till botten samtidigt som man fortsatt håller kvar sina rivaler i bottenstriden.

I och med att matchen ändå har en så stor betydelse och tveklöst är den viktigaste matchen på säsongen för de här båda lagen så kan vi nog förvänta oss en rätt försiktig tillställning, åtminstone till en början. GAIS brukar dessutom spela rätt målsnåla matcher där underspelet ofta går in då de har haft väldiga problem med det egna målskyttet.

Att anfallaren Richard Yarsuvat har varit skadad och borta under en längre tid har varit tufft för Makrillarna, men han är i alla fall tillbaka i träning nu och förväntas kunna spela snart. Han lär dock inte ha återhämtat sig till derbyt mot ÖIS och vi kommer nog få ett GAIS som har det svårt framåt även nu under tisdag.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel ÖIS

Trots det jämna tabelläget så finns det andra faktorer som är rätt iögonfallande och formen är en av dessa. Det är rätt tydligt att en av Göteborgsklubbarna har varit på väg upp i tabellen medan den andra har tappat. Örgryte som inledde säsongen horribelt och bitvis var ligajumbo har nu klättrat i tabellen och tagit åtta poäng på sina fem senaste, vilket går att jämföra med GAIS som endast tagit en poäng under motsvarande period.

Örgryte har förvisso haft ett något mer överkomligt motstånd i deras vinster och när det var dags för deras tuffa bortamatch mot AFC föll de platt. Oavsett är de fortfarande tveklöst det mest formstarka laget på Ullevi på tisdag. Lirarnas lag som de kallar sig har nämligen äntligen fått igång målskyttet efter att tidigare ha haft samma problem som GAIS.

Ajdin Zeljkovic ligger tvåa i skytteligan med sina åtta mål och har verkligen skjutit in sig på senaste. Det är imponerande när man spelar i en klubb som har haft det väldigt kämpigt under den första halvan av säsongen.

Ett underspel går att titta på här, men har lite låga odds för att vara en match med Örgryte som både släppt in och gjort mycket mål under de senaste omgångarna. Istället tror vi på att ÖIS form håller i sig mot stadsrivalerna och att den raka ettan sitter för 2.35 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner
Odds: 2.35
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: