Speltips Örgryte – Helsingborg 15/7: Ångestladdat möte

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Örgryte och Helsingborg ställs mot varandra i ett ångestladdat bottenmöte på Gamla Ullevi under lördagseftermiddagen.

Örgryte - Helsingborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För att vara superettan är detta två stora klubbar som hittills har haft en väldigt tuff säsong. Särskilt Helsingborg, som tippades studsa tillbaka till allsvenskan snabbt, har haft det oerhört tungt och lyckades först i den senaste omgången klättra upp från de direkta nedflyttningsplatserna. Det har varit något mer svängigt för Örgrytes del, men till skillnad från Helsingborg har de en nedåtgående trend och kan mycket väl bli omkörda på lördag.

Det verkade som att Jeffrey Aubynn äntligen hade börjat få pusselbitarna på plats då Örgryte, efter en tuff start på säsongen, började plocka segrar. Med tre raka segrar och en derbyvinst över GAIS i ryggen kändes det som att de skulle fortsätta klättra. Men istället har de nu blivit tre raka förluster, vilket kulminerade i lagets sämsta prestation på mycket länge i Borlänge i den förra omgången.

Brages Seth Hellberg drog på sig ett rött kort redan i den 25:e minuten vid ställning 0-0. Men det var trots det Brage som skulle ta ledningen och till slut vinna med förödmjukande 4-1. Örgryte öppnade godkänt, men tappade matchen helt och hållet trots en man mer, och hade väldiga problem att få hål på motståndet, samtidigt som de lämnade alldeles för stora ytor bakåt. Vi får se ifall de har den mentala styrkan att resa sig efter en sådan förlust, men de har trots allt visat upp en hög högstanivå tidigare och går in som favoriter i lördagens möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg rör sig åt rätt håll

Det har under långa perioder varit nattsvart för Helsingborg som helt och hållet har behövt ställa om sina förväntningar på säsongen. Nu gäller det att klättra upp på säker mark, vilket de så sakteligen har börjat göra genom att plocka poäng i fem raka matcher.

Inför uppehållet tog de en blytung seger borta mot bottenkonkurrenten AFC och nu i omstarten inledde de med att plocka upp ytterligare tre poäng hemma mot Östersund. De skapade inte mycket i någon av matcherna, men fick ändå med sig 1-0-segrar i båda fallen, även om de behövde hjälp från en kraftig styrning som ställde Andrew Mills i Östersundsmålet.

Saker och ting börjar så smått gå åt rätt håll för HIF, som också har fått tillbaka Wilhelm Loeper från skada och har lyckats få in Pavle Vagic på lån under resten av säsongen. De har för mycket kvalitet för att trilla ut från superettan, men de har knappast imponerat spelmässigt och har fortfarande svårt för att skapa vassa lägen.

Även ÖIS har haft det tufft att skapa lägen under de senaste matcherna och med tanke på vad som står på spel i den här matchen kan det mycket väl bli ett målsnålt ställningskrig. Örgryte släppte förvisso in fyra sist, men det tillhör verkligen inte vanligheten och underspelet för 1.91 gånger pengarna hos Coolbet känns som ett bra spel inför matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 15 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+