Speltips Örgryte – Örebro 1/9: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2023

På fredagskvällen väntar ett livsviktigt bottenmöte mellan Örgryte och Örebro i superettan.

Örgryte - Örebro

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Örgryte är illa ute då många övriga lag i botten drog ifrån dem förra helgen, och de behöver verkligen tre poäng för att inte bli ifrånsprungna av lagen ovanför dem. Närmaste lag är just Örebro, som ligger tre poäng ovanför, och bakom är Helsingborg som likt ÖIS fortsätter att förlora.

Örgryte har bara en enda vinst i de tio senaste matcherna, och den kom mot just Helsingborg, men i övrigt har det gått väldigt tungt för Jeffrey Aubynns manskap. De skapar generellt sett tillräckligt med lägen för att kunna vinna matcher, men har haft förtvivlat svårt att sätta sina chanser, vilket den senaste matchen mot Öster är ett lysande exempel på.

De borde dessutom ha vunnit mot Östersund när de hade en 2-0-ledning med tio minuter kvar, men de föll för lågt och släppte in två mål och tappade därmed oerhört viktiga poäng. Saker och ting har i alla fall sett bättre ut sedan Noah Christoffersson kommit ut på vänsterkanten, där han briljerade i Torns IF, men det är ett lag som inte har marginalerna med sig i nuläget.

Innan fönstret stängde passade ÖIS på att värva in Edi Sylisufaj för att stärka anfallet, och frågan är om han kan göra skillnad framöver. Det är dock oklart om han kan spela redan på fredag. Marcus Haglind-Sangré är i alla fall tillbaka i spel, vilket är viktigt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro har fått igång laget efter tappen

ÖSK tog en stor risk då både Samuel Dahl och Noel Milleskog såldes till Djurgården mitt under säsongen, trots en dålig tabellposition. Utan Milleskog så har pressen ökat på att Kalle Holmberg ska börja leverera, vilket han också har gjort under de senaste veckorna. Det första målet dröjde ett tag, men på de fyra senaste matcherna har han stått för otroliga fem mål, vilket har gjort att Örebro långsamt har kunnat dra ifrån lagen bakom dem i tabellen.

Det är fortfarande lite många oavgjorda resultat för Örebros del, men de har åtminstone bara förlorat en av sina åtta senaste matcher i superettan, och lär verkligen vilja undvika förlust till varje pris på fredag. Senast de båda lagen möttes var Örgryte klart bättre på Eyravallen, trots 0-0, men mycket har hänt sedan dess.

Örebro såg bra ut i E18-derbyt mot Västerås senast och tog välförtjänt ledningen genom Holmberg. Samme Holmberg hade därefter flera chanser att utöka, men Västerås kom in bättre i matchen i andra halvlek och lyckades istället kvittera för att spika slutresultatet 1-1.

Båda dessa lag skapar generellt sett många målchanser, och Kalle Holmberg har verkligen kommit igång med målskyttet. 1X2-marknaden känns väldigt osäker, men överspelet känns trots allt bra här för 1.80 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, fredag 1 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+