Speltips Örgryte – Öster 18/4: Framåtlutade lag

Martin Efvergren Publicerat: 18 april 2022

Topptippade Örgryte IS och Östers IF ställs mot varandra i den tredje omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 18 april 2022 med avspark kl 17.00.

Örgryte – Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örgryte har värvat profilstarkt under vintern och har höga förväntningar på sig den här säsongen. De två inledande matcherna i Superettan har dock sammantaget inte varit någon succé och nu är man lite pressade att prestera bra över en hel match och helst ta tre poäng.

Öis inledde annars väldigt lovande i premiären hemma mot Halmstad. Där tog man kommandot direkt och kunde gå ifrån till en 2-0-ledning i den andra halvleken. Men den sista halvtimmen tappade man matchen fullständigt, blev väldigt låga och till slut kunde bortalaget både reducera och kvittera i slutminuterna.

Den andra matchen borta mot AFC Eskilstuna blev omvänd på så vis att Örgryte inte alls hängde med i den första halvleken. Det blev en ganska udda match med väldigt mycket ytor åt båda håll och därmed mängder av målchanser och mål. Öis kom starkt mot slutet men det räckte inte utan AFC vann matchen, fullt rättvist, med 4-3.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv filosofi

Öster bygger nytt den här säsongen och tränare Srdjan Tufegdzic fick en perfekt start. I premiären slog man Landskrona borta efter en stark sista fjärdedel av matchen. Man kunde gå från 1-1 till seger med 3-1.

I förra söndagens möte ställdes man dock på svårare prov då man tog emot Brage hemma på Visma Arena. Där kom man inte upp i samma nivå medan bortalaget spelade smart och tog tillvara på sina chanser och vann med 2-1.

Öster var Superettans målsnålaste lag för säsongen och tanken är nu att man ska vara mer framåtlutade och passningsorienterade. I den processen är Örgryte en säsong före då Dane Ivarsson inledde en liknande omdaning (ursäkta ordvitsen) förra vintern.

Offensivt har Öis visat på en hög höjd i perioder av inledningen på den här säsongen. Defensivt har det dock inte sett lika bra ut. Mot AFC senast såg det ofta mer än lovligt öppet ut i de defensiva ytterzonerna bakom lagets wingbacks. Det kommer säkerligen Öster, med yttern Rodic i spetsen, försöka utnyttja.

Mycket talar för att det här kan komma att bli en underhållande match mellan två lag som vill gå framåt och inte är nöjda med ett kryss. Jag tror på en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00, måndag 18 april 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: