Speltips Örgryte – Skövde 14/8: Måstematch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 14 augusti 2023

Sexpoängarna i botten avlöser varandra i superettan då Örgryte ställs mot Skövde på Gamla Ullevi under måndagen.

Örgryte - Skövde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Dessa båda klubbar mötte varandra för bara några veckor sedan i Skövde och då var det hemmalaget som vann med 2-0 och tog tre blytunga poäng. Men det har hänt en del sedan dess och favoritskapet ligger inte helt oväntat klart hos Örgryte inför måndagens drabbning.

Förlusten mot Skövde var Örgrytes mörkaste stund under hela säsongen, det var femte raka förlusten – den här gången mot tabelljumbon – och innebar att de halkade ned på de direkta nedflyttningsplatserna efter ännu slätstruken insats. Men det följdes av ett kryss hemma mot Brage och en oerhört förlösande seger borta mot Helsingborg i en ännu livsviktig match i bottenstriden.

Förra omgångens match på Olympia var Örgrytes bästa på flera månader, och de har deras två nyförvärv att tacka för mycket. Kevin Holmén har haft en väldigt fin debut på mittfältet, men först och främst såg offensiven otroligt mycket bättre ut med Villiam Dahlström som central anfallare. Noah Christoffersson har haft stora bekymmer med att axla den rollen under hela säsongen, men såg ut att vara en helt annan spelare när han fick spela ute till vänster i anfallet, precis som han gjorde när han blev skyttekung i Torn i Ettan södra förra året.

Örgryte var klart bättre än Helsingborg under matchen, de kom tillbaka från underläge trots att de missade straff, och kunde sedan spika slutresultatet på övertid efter att Dahlström fått ge ÖIS en seger i sin första match för klubben.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skövde har inte råd att förlora

Det är inte mycket som har förändrats i Skövde sedan senast de mötte Örgryte. Efter deras vinst mot Göteborgslaget har de återgått till två raka förluster där de inte har lyckats få in bollen i mål. Det har förvisso varit mot formstarkt motstånd i form av AFC Eskilstuna och Västerås, men i dagsläget så finns det inte mycket som antyder att Skövde kommer att klara av att klättra upp på säker mark.

De är fortfarande ganska avsågade i tabellen, med åtta poäng upp till Örgryte på negativ kvalplats. Måndagens match är således verkligen en måstematch för Skövde om de vill ha något som helst hopp att klara sig kvar.

Senast lyckades de på typiskt Skövde-manér få hål på ÖIS redan i den andra minuten efter ett långt inkast in i straffområdet, men om Örgryte kan bibehålla sin nivå från den senaste omgången kommer det inte att bli lika lätt den här gången.

Örgryte har betydligt mer kvalitet i truppen än vad måndagens motståndare har och för 1.75 gånger pengarna hos Betinia är den raka ettan absolut spelvärd här i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 14 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+